
Ribeye gegratineerd met gorgonzola en gesmoorde uien
Eenvoudig
35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd
Bereiding
Neem het vlees uit de koelkast en laat minstens 30 minuten op kamertemperatuur komen. Pel voor de gesmoorde uien de witte uien en snijd ze in grove parten. Bestrijk de bodem van een zware pan met de olijfolie en leg er de takjes tijm en de uiparten op. Bestrooi met zout en peper. Leg een deksel op de pan en zet op matig vuur. Smoor de uien in ca. 30 minuten zacht en gaar.
Verwarm de oven voor op de grillstand. Verhit de olie en 1 el boter in een ovenbestendige pan en bak er de ribeye ca. 3 minuten per zijde in. Voeg nog 1 el boter, de knofook en de tijm toe. Schep gedurende 2 minuten constant de boter met knoflook en tijm over het vlees.
Neem de pan van het vuur, verdeel de gorgonzola over het vlees en zet de pan in de oven. Laat de kaas 3-4 minuten over het vlees smelten. Neem uit de oven en laat minstens 4 minuten rusten. Dek eventueel losjes af met aluminiumfolie om het vlees warm te houden.
Meng intussen de bieslook en de honing door de uien en breng evt. nog op smaak met wat zout en peper. Snijd het vlees in dikke plakken en serveer met de gesmoorde uien.