
Ribs met mosterd-basterdsuikerglaze
Eenvoudig
ca. 4 uur bereidingstijdca. 4 u. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 160°C / hetelucht: 140°C). Roer alle ingrediënten voor de rub door elkaar en houd apart.
Dep de ribs droog met keukenpapier en leg ze met de ribzijde naar boven voor je. Snijd met een scherp mesje wat van het membraan (het vlies) weg tot je het met een stukje keukenpapier kunt vastpakken. Als het goed is kun je nu het membraan helemaal eraf trekken. Herhaal met de andere streng ribs.
Wrijf de ribs helemaal in met de rub en leg ze in een grote braadslee; snijd de ribs zo nodig doormidden als ze niet in de braadslee passen.
Schenk de pale ale om de ribs, dek de braadslee goed af met aluminiumfolie en rooster 2 uur en 30 minuten tot 3 uur in de oven, of tot de ribs mals zijn.
Verhit de boter of de ghee, de azijn, de suiker en alle mosterd samen in een steelpan op middelhoog vuur tot de suiker is gesmolten. Schenk het braadvocht uit de braadslee erbij en roer door elkaar.
Steek de barbecue aan en wacht tot de kooltjes wit zijn of steek een gasbarbecue aan op de lage stand. Gril de ribs 4-5 minuten per zijde terwijl je er constant het boter-suikermengsel overheen schept, tot de ribs goudbruin en sticky zijn.
Je kunt ook de oven voorverwarmen (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C) en de ribs met de helft van het botermengsel bestrijken. Rooster 15-20 minuten in de oven, draai de ribs om, bestrijk met de rest van de glaze en rooster nog 10-15 minuten.