Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
ricotta-spinazie-knoedels

Ricotta-spinazie-knoedels

  • Gemiddeld

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

  • ca. 8 uur wachttijdca. 8 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Voor de knoedels

Voor de amandelricotta (ca. 200g)

Luna Trapani: "Deze knoedels zijn ook wel bekend als ‘malfatti’ (misbaksels) en zijn een typisch gerecht uit Toscana. Hun geschiedenis gaat terug tot de middeleeuwen. In die tijd moesten boeren en arbeiders het vaak doen met de ingrediënten die ze voorhanden hadden. Ze combineerden restjes groenten, kaas en bloem tot een vulling die gekookt of gebakken kon worden. Na verloop van tijd is dit eenvoudige gerecht geëvolueerd tot de ‘gnudi’ die we nu kennen. De vulling bestaat meestal uit ricotta, spinazie en Parmezaanse kaas, die samen met bloem tot een deeg worden gemengd. Het deeg wordt vervolgens tot kleine balletjes gerold, die in gezouten water worden gekookt totdat ze boven komen drijven."

Bereiding

  1. Verwarm in een grote pan de olijfolie en laat daarin de spinazie slinken. Voeg de knoflook toe en laat met het deksel op de pan sudderen totdat de spinazie helemaal geslonken is.

  2. Breng op smaak met zout en peper en schep de spinazie in een vergiet of theedoek. Pers zo veel mogelijk water uit de spinazie. Hak de spinazie fijn en doe deze in een kom, samen met de bloem, ricotta, kaas, nootmuskaat, zout en peper. Meng goed door elkaar.

  3. Breng in een pan gezouten water aan de kook.

  4. Rol van het ricotta-spinaziebeslag balletjes van gelijke omvang en wentel deze door wat bloem. Kook de balletjes in het gezouten water totdat ze boven komen drijven.

  5. Smelt de boter in een pan en fruit lichtjes enkele salieblaadjes. Leg de gekookte gnudi in de pan met boter en laat even meebakken zodat ze een beetje krokant en goudbruin worden.

  6. Serveer met wat parmezaan.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Uit het boek

Veganissima

€ 29,99
Veganissima - Cover