Ricotta-spinazie-knoedels
Gemiddeld
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
ca. 8 uur wachttijdca. 8 u. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm in een grote pan de olijfolie en laat daarin de spinazie slinken. Voeg de knoflook toe en laat met het deksel op de pan sudderen totdat de spinazie helemaal geslonken is.
Breng op smaak met zout en peper en schep de spinazie in een vergiet of theedoek. Pers zo veel mogelijk water uit de spinazie. Hak de spinazie fijn en doe deze in een kom, samen met de bloem, ricotta, kaas, nootmuskaat, zout en peper. Meng goed door elkaar.
Breng in een pan gezouten water aan de kook.
Rol van het ricotta-spinaziebeslag balletjes van gelijke omvang en wentel deze door wat bloem. Kook de balletjes in het gezouten water totdat ze boven komen drijven.
Smelt de boter in een pan en fruit lichtjes enkele salieblaadjes. Leg de gekookte gnudi in de pan met boter en laat even meebakken zodat ze een beetje krokant en goudbruin worden.
Serveer met wat parmezaan.