Bereiding

Knoedels:

  1. Verwarm in een grote pan de olijfolie en laat daarin de spinazie slinken. Voeg de knoflook toe en laat met het deksel op de pan sudderen totdat de spinazie helemaal geslonken is.
  2. Breng op smaak met zout en peper en schep de spinazie in een vergiet of theedoek. Pers zo veel mogelijk water uit de spinazie. Hak de spinazie fijn en doe deze in een kom, samen met de bloem, ricotta, kaas, nootmuskaat, zout en peper. Meng goed door elkaar.
  3. Breng in een pan gezouten water aan de kook.
  4. Rol van het ricotta-spinaziebeslag balletjes van gelijke omvang en wentel deze door wat bloem. Kook de balletjes in het gezouten water totdat ze boven komen drijven.
  5. Smelt de boter in een pan en fruit lichtjes enkele salieblaadjes. Leg de gekookte gnudi in de pan met boter en laat even meebakken zodat ze een beetje krokant en goudbruin worden.
  6. Serveer met wat parmezaan.

Amandelricotta:

  1. Doe voor de amandelricotta de amandelen, het water en zout in een blender. Laat op hoge snelheid draaien tot een glad mengsel.
  2. Giet het amandelmengsel in een stuk kaasdoek of een notenmelkzak, draai dicht en pers al het vocht eruit.
  3. Giet de amandelmelk in een pan op matig-hoog vuur en breng aan de kook. Zet het vuur uit voordat de melk begint te koken. Doe het citroensap erbij, maar roer niet. Laat het mengsel helemaal afkoelen.
  4. Leg een ander stuk kaasdoek of een andere notenmelkzak over een zeef en zet deze op een kom. Giet de afgekoelde amandelmelk in het kaasdoek of de notenmelkzak en laat de melk een nacht in de koelkast uitlekken. De volgende dag is een ricotta-achtige textuur ontstaan.
Veganissima

Uit het boek:

Veganissima
€29,99