Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Rillettes de canard met cornichons

Rillettes de canard met cornichons

  • Eenvoudig

  • ca. 3 uur bereidingstijdca. 3 u. bereidingstijd

  • ca. 24 uur wachttijdca. 24 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Begin 24 uur van tevoren. Weeg de eendenbouten. Weeg per 100 g eend 1,2 g zout of kleurzout af. Wrijf de eendenbouten rondom in met het zout. Leg in een bak en dek goed af met folie. Zet 24 uur in de koelkast.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 150°C / hetelucht: 130°C). Smelt het eendenvet en leg de eendenbouten erin. Voeg de knoflook, de laurier en de tijm toe. Zet het geheel in de oven en konfijt de eendenbouten in ca. 2,5 uur rustig gaar. Ze zijn goed als je er met een mesje in prikt en ze er meteen weer vanaf glijden. Neem uit het vet en laat kort afkoelen.

  3. Verwijder de huid van de eendenbouten en pluk het vlees van de botjes. Maak het zeer fijn. Meng er zoveel van het eendenvet doorheen dat het smeuïge rillettes wordt. Schep in een weckpot en druk goed aan. Schenk een dun laagje van het eendenvet op de rillettes om ze goed af te sluiten. Sluit de pot goed af en bewaar in de koelkast.

Per portie: 465 kcal | 2 g koolhydraten | 6 g eiwit | 49 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)