Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
riso al pomodoro

Riso al pomodoro

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Luna Trapani: "Riso al pomodoro is vermoedelijk ontstaan in Zuid-Italië, waar tomaten in overvloed aanwezig zijn en vaak in de keuken worden gebruikt. Het gerecht is waarschijnlijk voortgekomen uit de traditionele risotto uit het noorden. Riso al pomodoro is een veelzijdig gerecht dat op zichzelf kan worden geserveerd als lichte maaltijd of als bijgerecht. Dit rijstgerecht kan aan elke smaak worden aangepast door toevoegingen van olijven, kappertjes, courgette. Je kunt hier eindeloos mee variëren."

Bereiding

  1. Laat in een diepe pan 2 eetlepels boter smelten. Voeg na het smelten van de boter de ui toe. Laat enkele minuten fruiten en voeg dan de rijst toe.

  2. Laat de rijst 1-2 min. meebakken zodat elk korreltje goed is bedekt met boter. Giet de wijn erbij en laat inkoken.

  3. Voeg de tomatensaus en -puree toe en een soeplepel bouillon. Laat die, al roerend, door de rijst opnemen. Voeg dan nog een soeplepel bouillon toe en laat deze weer door de rijst opnemen voordat je opnieuw een lepel bouillon toevoegt.

  4. Herhaal deze handelingen totdat de rijst gaar is (ca. 20-30 min.), de bouillon (bijna) helemaal opgebruikt is en je een smeuïge risotto hebt gekregen. Haal de pan met de risotto van het vuur en voeg de kaas, basilicum en de resterende 2 eetlepels boter toe.

  5. Roer goed door en breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel nog een schepje bouillon toe als de risotto te dik is. De risotto moet in ‘golven’ op je bord vallen als je het gerecht opschept.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

Veganissima

€ 29,99
Veganissima - Cover