Bereiding

  1. Laat in een diepe pan 2 eetlepels boter smelten. Voeg na het smelten van de boter de ui toe. Laat enkele minuten fruiten en voeg dan de rijst toe.
  2. Laat de rijst 1-2 min. meebakken zodat elk korreltje goed is bedekt met boter. Giet de wijn erbij en laat inkoken.
  3. Voeg de tomatensaus en -puree toe en een soeplepel bouillon. Laat die, al roerend, door de rijst opnemen. Voeg dan nog een soeplepel bouillon toe en laat deze weer door de rijst opnemen voordat je opnieuw een lepel bouillon toevoegt.
  4. Herhaal deze handelingen totdat de rijst gaar is (ca. 20-30 min.), de bouillon (bijna) helemaal opgebruikt is en je een smeuïge risotto hebt gekregen. Haal de pan met de risotto van het vuur en voeg de kaas, basilicum en de resterende 2 eetlepels boter toe.
  5. Roer goed door en breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel nog een schepje bouillon toe als de risotto te dik is. De risotto moet in ‘golven’ op je bord vallen als je het gerecht opschept.
Veganissima

Uit het boek:

Veganissima
€29,99