Bereiding

Risotto met asperges, erwten en verse kruiden is een heerlijk en romig gerecht vol met verschillende groenten. Probeer maar eens uit!

  1. Breng de bouillon aan de kook en blancheer er de asperges ca. 30 seconden in. Haal de asperges uit de bouillon met een schuimspaan en laat uitlekken. Zet het vuur laag zodat de bouillon niet meer kookt maar wel heet blijft.
  2. Verhit 1 el boter en de olijfolie in een hoge pan met dikke bodem en bak er de ui in 8-10 minuten zacht in. Voeg de rijst toe en bak enkele minuten verder tot de rijst glazig is.
  3. Voeg portiegewijs de hete bouillon toe en wacht steeds met het toevoegen van de volgende portie tot de bouillon is opgenomen. Roer regel matig door en herhaal tot de rijst beetgaar is, je hebt misschien niet alle bouillon nodig of juist wat extra. Voeg de geblancheerde asperges, de doperwten en de spinazie toe en kook ca. 1 minuut verder. Roer 1 el boter, 40 g pecorino, de kruiden en de citroenschil erdoorheen en breng de risotto op smaak met zout en peper. Haal de risotto van het vuur en laat afgedekt ca. 3 minuten rusten. Serveer de risotto in diepe borden en garneer met wat extra pecorino.

Per portie: ca. 620 kcal
18 g eiwit | 25 g vet | 76 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Steven Joyce Styling & foodstyling: Rebecca Seal