Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
Cover voor ‘Smokey’ reebout met specerijen en gepofte peertjes

‘Smokey’ reebout met specerijen en gepofte peertjes

In samenwerking met Big Green Egg.
 • Uitdagend

 • ca. 3 uur bereidingstijdca. 3 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Benodigdheden

 • vijzel
 • aluminiumfolie
 • rvs grillrooster
 • convEGGtor
 • aanmaakblokje
 • houtskool
Het kwik daalt langzaam steeds verder, maar dat is geen reden om de Big Green Egg niet op te stoken. Zomer of winter, lente of herfst; Big Green Egg recepten smaken altijd! En al is wild het hele jaar door verkrijgbaar, in de loop van de herfst komt het aanbod tot een absoluut hoogtepunt. Zowel in de vele restaurants als thuis, waar je met een op de Big Green Egg gerookte reebout of kwartels in een romige paddenstoelensaus het ultieme herfstgevoel creëert.

Bereiding

 1. Ontvlies de reebout of vraag je slager dit voor je te doen. Maal in een vijzel de pimentkorrels, de sechuanpeper en de zwartepeperkorrels met het grof zeezout tot een fijne rub. Wrijf de reebout rondom goed in met de rub en laat het ca. 30 minuten goed intrekken.

 2. Bereid de Big Green Egg voor met voldoende houtskool en verdeel er de rookhoutsnippers over. Steek de houtskool aan met het aanmaakblokje. Plaats de convEGGtor en het rvs grillrooster. Leg het vlees op het rooster en sluit de Big Green Egg. Laat de temperatuur gestaag oplopen tot ca. 150°C.

 3. Rook de reebout nu ca. 2 uur. Uiteindelijk moet de kerntemperatuur van het vlees 60°C zijn.

 4. Pel de rode uien en schaaf ze in ringen. Meng de uien met de port en breng op smaak met zout en peper. Laat ca. 10 minuten staan. Schil intussen de stoofperen en halveer ze in de lengte. Verdeel het uienmengsel over 8 stukken aluminiumfolie en verdeel de peer eroverheen. Vouw het aluminiumfolie strak dicht. Leg na ca. 1 uur de peer-uipakketjes bij het vlees op het rooster.

 5. Neem het vlees als de juiste kerntemperatuur is bereikt uit de Big Green Egg. Laat de reebout op een snijplank afgedekt met aluminiumfolie ca. 20 minuten rusten. Pak de peer-uipakketjes uit. Snijd het vlees in plakken en serveer met de gepofte peer en ui.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)