Bereiding

  1. Ontvlies de reebout of vraag je slager dit voor je te doen. Maal in een vijzel de pimentkorrels, de sechuanpeper en de zwartepeperkorrels met het grof zeezout tot een fijne rub. Wrijf de reebout rondom goed in met de rub en laat het ca. 30 minuten goed intrekken.
  2. Bereid de Big Green Egg voor met voldoende houtskool en verdeel er de rookhoutsnippers over. Steek de houtskool aan met het aanmaakblokje. Plaats de convEGGtor en het rvs grillrooster. Leg het vlees op het rooster en sluit de Big Green Egg. Laat de temperatuur gestaag oplopen tot ca. 150°C.
  3. Rook de reebout nu ca. 2 uur. Uiteindelijk moet de kerntemperatuur van het vlees 60°C zijn.
  4. Pel de rode uien en schaaf ze in ringen. Meng de uien met de port en breng op smaak met zout en peper. Laat ca. 10 minuten staan. Schil intussen de stoofperen en halveer ze in de lengte. Verdeel het uienmengsel over 8 stukken aluminiumfolie en verdeel de peer eroverheen. Vouw het aluminiumfolie strak dicht. Leg na ca. 1 uur de peer-uipakketjes bij het vlees op het rooster.
  5. Neem het vlees als de juiste kerntemperatuur is bereikt uit de Big Green Egg. Laat de reebout op een snijplank afgedekt met aluminiumfolie ca. 20 minuten rusten. Pak de peer-uipakketjes uit. Snijd het vlees in plakken en serveer met de gepofte peer en ui.

Meer Big Green Egg? Klik hier voor het recept met kwartels en romige paddenstoelensaus.

Lees hier alles over de Big Green Egg