Bereiding

Deze soufflétaart is een lust voor het oog door de topping van rode uien. Serveer hem dus zeker als je bij een diner indruk wilt maken! En het beste? Je kan ‘m makkelijk van tevoren maken. Wanneer de gasten komen, schuif je de hartige taart zo de oven in. Heb jij meer tijd voor gezelligheid.

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Vet een diepe springvorm (ca. 23 cm Ø) in met boter en bekleed met bakpapier.
  2. Breng een grote pan met water en wat zout aan de kook en kook er de aardappels ca. 10 minuten in tot de punt van een mes er gemakkelijk in glijdt. Haal de aardappels met een schuimspaan uit het water. Blancheer de asperges ca. 2 minuten in dezelfde pan. Giet af en laat goed uitlekken. Pel evt. de schil van de aardappels en snijd ze in plakken van 1-2 cm.
  3. Verhit 80 g boter in een grote pan en bak er de ui met een snuf zout ca. 5 minuten in tot hij zacht is. Voeg de bloem toe en bak 2-3 minuten verder tot hij licht geroosterd is. Giet de melk er beetje bij beetje bij , terwijl je klopt met een garde. Voeg pas meer melk toe als de melk goed opgenomen en het geheel glad is. Kook ca. 5 minuten tot de saus ingedikt is. Roer de spinazie, de nootmuskaat, de mosterd en de Italiaanse kaas erdoorheen en breng op smaak met royaal zout en peper. Haal de pan van het vuur en laat de saus ca. 5 minuten afkoelen.
  4. Roer de asperges, de aardappels en de erwten door de saus. Voeg de eieren toe en klop goed erdoorheen. Schenk het mengsel in de springvorm en bak de taart in 45-50 minuten goudbruin en gaar in de oven.
  5. Doe de rode uien in een kom met een snuf zout en de azijn en kneus ze met je handen om ze wat zachter te maken.
  6. Laat de soufflétaart ca. 10 minuten afkoelen in de vorm. Verwijder voorzichtig de ring, leg de taart op een bord en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Roer de peterselie door de rode ui, giet af en verdeel dit over de bovenkant van de taart. Snijd in punten en serveer.

Per portie: ca. 703 kcal
33 g eiwit | 41 g vet | 47 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Lottie Covel