Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Wat is polenta? Spaanse polenta met paddenstoelen en manchego

Spaanse polenta met paddenstoelen en manchego

In samenwerking met Valle del Sole
  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 20 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 20 min. bereidingstijd

Advertentie

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1. Breng in een ruime pan met dikke bodem de bouillon met de knoflook, 50 ml olijfolie, een snuf zout en de rode peper aan de kook. Zet het vuur laag en voeg al roerend geleidelijk 200 g maïsgriesmeel toe. Blijf enkele minuten goed roeren. Kook het maïsgriesmeel in ca. 40 minuten op zeer laag vuur onder af en toe roeren tot een stevige polenta. Voeg indien de polenta te droog wordt een scheutje water toe.

  2. 2. Breng de polenta op smaak met zout en peper. Schep de polenta in een met olijfolie ingevette ovenschaal of bakblik. Dek af met vershoudfolie en laat afkoelen.

  3. 3. Snijd de polenta in blokjes van 3×3 cm en wentel ze in wat extra maïsgriesmeel. Verhit een flinke laag olie in een ruime pan en frituur er de blokjes polenta, eventueel in 2 of 3 porties, goudbruin en krokant in.

  4. 4. Verhit intussen een scheutje olijfolie in een andere pan en bak er de paddenstoelen in ca. 10 minuten gaar. Voeg de chorizo toe en bak 2-3 minuten mee. Haal de pan van het vuur en roer de peterselie erdoorheen. Verdeel de paddenstoelen met de chorizo over diepe borden en leg er de blokjes krokante polenta op. Maak af met de manchego.

Per portie: 779 kcal | 48 g koolhydraten | 18 g eiwit | 57 g vet

Foto's & receptuur: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)