Bereiding

Tom kha kai:

1. Verhit de olie in een soeppan, voeg de currypasta toe en bak al roerend ca. 1 minuut. Giet de kokosmelk en de kippenbouillon erbij, voeg de gember, het citroengras, de limoenblaadjes en de lomboks toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 30-40 minuten koken op laag vuur.

2. Proef tussendoor of je de soep al pittig genoeg vindt. Is hij pittig genoeg? Verwijder dan de pepertjes alvast. Voeg de kip en paddenstoelen toe aan de bouillon en kook voor 15 minuten mee op laag vuur.

3. Breng de soep op smaak met de palmsuiker, de vissaus en het limoensap. Verdeel de soep over soep kommen. Garneer met enkele blaadjes Thais basilicum.

Tip: houd je van een stevige soep, voeg dan gekookte mihoen toe aan de tom kha kai voor extra vulling.

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Mae Ploy kokosmelk

Mae Ploy is een authentiek Thais kokosmelkmerk goedgekeurd door ‘Thailand Trust Mark’. Een goede kokosmelk is onder meer te herkennen aan het vetpercentage. Het vetgehalte bepaald het aroma, de smaak en de structuur van het gerecht. Mae Ploy kokosmelk heeft een vetpercentage van 17%. Lekker voor het maken van curry’s, desserts en koekjes.

De naam “Mae Ploy” is afgeleid van het hoofdpersonage uit een serie verhalen geschreven door Kukrit Pramoj. In de verhalen bewaakt Mae Ploy de Thaise cultuur en het erfgoed tijdens het bewind van koning Rama V. Vanwege haar sterke karakter en haar streven om de authenticiteit van Thailand te behouden, werd de naam gekozen voor het merk.

Foto: Sander Damen Receptuur & foodstyling: Jacqueline Sluijter

Traditionele Tom kha kai soep met kip