Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
coquilles

Verse coquilles

  • Eenvoudig

Wil je thuis verse coquilles bakken? Bekijk dan ons stap-voor-stap recept om de kunst onder de knie te krijgen. Succes gegarandeerd!

Lees verder onder de advertentie

Ingrediënten

Wil je thuis verse coquilles bakken? Bekijk dan ons stap-voor-stap recept om de kunst onder de knie te krijgen. Succes gegarandeerd!
Willem:
"In dit recept zijn de verse coquilles gebakken in boter. Je kan er voor kiezen de oranje kuit aan de coquille te laten, deze is wat sterker van smaak dan de coquille zelf, maar erg lekker."

Bereiding

  1. Pluk de slablaadjes los en was ze. Laat de sla goed uitlekken. Snijd het spek in dunne reepjes. Bak het spek in een droge pan knapperig. Voeg de mosterd en de olijfolie toe en roer goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.

  2. Dep de coquilles droog met keukenpapier. Bestrooi de coquilles met zout en peper. Verhit de boter in een pan en bak er de coquilles ca. 2 minuten aan beide zijden in. Het vlees moet nog een klein beetje doorzichtig zijn.

  3. Verdeel de salade over borden en leg er de gebakken coquilles op. Druppel er de spekdressing overheen. Serveer de salade met toast en boter.

Wat vind jij van dit recept?

4.7 / 5.0 (3 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!