Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Vijgenspiesjes met Gorgonzola, parmaham en chiliolie

Vijgenspiesjes met Gorgonzola, parmaham en chiliolie

  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

De hartige Gorgonzola en parmaham passen perfect bij de zoete vijgen. De chiliolie geeft het geheel een heerlijk pittig randje.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediƫnten

Lees verder na de advertentie

De hartige Gorgonzola en parmaham passen perfect bij de zoete vijgen. De chiliolie geeft het geheel een heerlijk pittig randje.

Bereiding

  1. Snijd de vijgen vanaf het steeltje kruislings in tot op 1 cm van de onderkant. Verdeel de Gorgonzola in 12 gelijke stukjes en vul de vijgen ermee. Halveer elk plakje parmaham over de lengte. Wikkel telkens 1 reep ham om een vijg zodat de 4 kwarten een beetje tegen elkaar gedrukt worden. Rijg telkens 2 vijgen aan een spiesje en zorg daarbij dat de ham goed vastgeprikt wordt

  2. Gril de spiesjes op de barbecue of onder de grill in de oven tot de kaas begint te smelten en de ham knapperig wordt. Leg de spiesjes op een schaal en bedruip de vijgen met de honing en de chiliolie. Strooi er de tijmblaadjes en de pijnboompitten overheen.

Per portie: 216 kcal | 13 g koolhydraten | 10 g eiwit | 14 g vet

Receptuur en foto’s: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

4.9 / 5.0 (9 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!