Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
De smaken van West-India: Viskroketjes met uiensalade

Viskroketjes met uiensalade

  • Eenvoudig

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Ingrediënten

Voor de uiensalade

Bereiding

  1. Doe de vis in een pan en giet er genoeg water bij zodat de vis onderstaat. Breng aan de kook, leg een deksel op de pan en pocheer de vis heel zachtjes ca. 10 minuten op laag vuur. Giet af en pluk de vis in vlokken.

  2. Doe de vis, de aardappel, de groene peper, de koriander, de komijn, de zwarte peper, de knoflook en de gember in een grote kom. Voeg een snuf zout en peper, het rijstmeel en 1 ei toe en meng alles goed door elkaar. Vorm ca. 15 kroketjes van het mengsel.

  3. Kluts de overige 2 eieren in een kom. Doe het paneermeel in een andere kom. Wentel ieder kroketje achtereenvolgens in het ei en het paneermeel. Laat ca. 20 minuten opstijven in de koelkast.

  4. Verhit een laagje olie in een pan op middelhoog vuur en frituur er de kroketjes, in porties, in ca. 4 minuten rondom goudbruin en knapperig in. Laat uitlekken op keukenpapier.

  5. Meng intussen de ingrediënten voor de uiensalade in een kom. Serveer de kroketjes met de salade en de mangochutney.

Per portie: 124 kcal | 10 g koolhydraten | 10 g eiwit | 5 g vet

fofos de bacalhau.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!