Bereiding

Deze viskroketjes met uiensalade zijn geïnspireerd op het Portugese gerecht fofos de bacalhau. De basis van kabeljauw en aardappelkruim is hetzelfde, maar in Goa hebben ze er een eigen draai aan gegeven met de kruiden en specerijen.

  1. Doe de vis in een pan en giet er genoeg water bij zodat de vis onderstaat. Breng aan de kook, leg een deksel op de pan en pocheer de vis heel zachtjes ca. 10 minuten op laag vuur. Giet af en pluk de vis in vlokken.
  2. Doe de vis, de aardappel, de groene peper, de koriander, de komijn, de zwarte peper, de knoflook en de gember in een grote kom. Voeg een snuf zout en peper, het rijstmeel en 1 ei toe en meng alles goed door elkaar. Vorm ca. 15 kroketjes van het mengsel.
  3. Kluts de overige 2 eieren in een kom. Doe het paneermeel in een andere kom. Wentel ieder kroketje achtereenvolgens in het ei en het paneermeel. Laat ca. 20 minuten opstijven in de koelkast.
  4. Verhit een laagje olie in een pan op middelhoog vuur en frituur er de kroketjes, in porties, in ca. 4 minuten rondom goudbruin en knapperig in. Laat uitlekken op keukenpapier.
  5. Meng intussen de ingrediënten voor de uiensalade in een kom. Serveer de kroketjes met de salade en de mangochutney.

Dit recept is voor ongeveer 15 viskroketjes.

Per stuk: ca. 124 kcal
10 g eiwit | 5 g vet | 10 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Maunika Gowardhan Foto’s: Ant Duncan Styling: Luis Peral Foodstyling: Katy Greenwood