Viskroketjes met uiensalade
Eenvoudig
50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Doe de vis in een pan en giet er genoeg water bij zodat de vis onderstaat. Breng aan de kook, leg een deksel op de pan en pocheer de vis heel zachtjes ca. 10 minuten op laag vuur. Giet af en pluk de vis in vlokken.
Doe de vis, de aardappel, de groene peper, de koriander, de komijn, de zwarte peper, de knoflook en de gember in een grote kom. Voeg een snuf zout en peper, het rijstmeel en 1 ei toe en meng alles goed door elkaar. Vorm ca. 15 kroketjes van het mengsel.
Kluts de overige 2 eieren in een kom. Doe het paneermeel in een andere kom. Wentel ieder kroketje achtereenvolgens in het ei en het paneermeel. Laat ca. 20 minuten opstijven in de koelkast.
Verhit een laagje olie in een pan op middelhoog vuur en frituur er de kroketjes, in porties, in ca. 4 minuten rondom goudbruin en knapperig in. Laat uitlekken op keukenpapier.
Meng intussen de ingrediënten voor de uiensalade in een kom. Serveer de kroketjes met de salade en de mangochutney.