
Wittechocoladebavarois met friszure rabarbercompote
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
ca. 10 uur wachttijdca. 10 u. wachttijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Smelt voor de bodem de boter. Maal de koekjes fijn en meng met de gesmolten boter.
Druk de koekjesbodem stevig aan in een met bakpapier beklede springvorm (20 cm Ø). Laat opstijven in de koelkast.
Splijt voor de bavarois het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Verwarm de melk met het vanillestokje en -merg in een pannetje en laat ca. 10 minuten trekken op laag vuur. Laat de melk niet koken.
Week de gelatine in koud water. Klop de eidooiers met de suiker en het zout en roer de bloem erdoorheen. Schenk de warme melk al roerend met een garde bij het dooiermengsel en roer het geheel goed glad.
Schenk door een zeefje terug in de pan en breng al roerend aan de kook. Zet het vuur laag en laat nog ca. 1 minuut goed doorkoken. Blijf constant goed roeren over de bodem van de pan, zodat de room niet aankoekt.
Neem van het vuur en voeg de uitgeknepen gelatine toe. Los de gelatine goed op en voeg dan de witte chocolade toe. Laat de chocolade smelten in de crème.
Roer goed door en breng op smaak met het amandelaroma. Dek het geheel af met vershoudfolie en laat minimaal 2 uur afkoelen in de koelkast.
Klop de slagroom lobbig in een koude kom met een koude garde. Klop de bijna opgesteven crème nog even goed los, zodat je geen klontjes krijgt.
Spatel de slagroom rustig in twee delen door de bijna opgesteven crème. Schenk het mengsel op de koekbodem in de springvorm. Laat minimaal 8 uur opstijven in de koelkast.
Was intussen voor de rabarbercompote de rabarber en snijd de stengels in gelijke stukken van ca. 4 cm. Meng met de suiker en de witte balsamicoazijn en laat ca. 10 minuten staan.
Breng het mengsel rustig aan de kook in een ruime pan en stoof kort, tot de rabarber gaar maar nog stevig is. Laat helemaal afkoelen.
Neem de taart uit de springvorm en zet op een schaal. Verdeel de rabarbercompote erover en maak af met wat fijngesneden muntblaadjes en wat gehakte witte chocolade.