Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Recepten met sinaasappel: yoghurt-sinaasappelsorbet

Yoghurt-sinaasappelsorbet

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

  • ca. 4 uur wachttijdca. 4 u. wachttijd

Deze sinaasappelsorbet is de ultieme verkoeling op een warme dag.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Om te serveren

Deze sinaasappelsorbet is de ultieme verkoeling op een warme dag.

Bereiding

  1. Breng 240 ml water met de geraspte sinaasappelschil aan de kook. Los er de suiker en een snuf zout in op. Neem van het vuur en laat helemaal afkoelen.

  2. Meng de yoghurt met de afgekoelde siroop, het sinaasappel- en het citroensap. Zet het mengsel afgedekt een nacht in de koelkast.

  3. Zeef het yoghurtmengsel door een fijne zeef. Draai er in een ijsmachine een smeuïge sorbet van volgens de aanwijzingen van de fabrikant. Schep in een bak en dek goed af. Laat minstens 4 uur opstijven in de vriezer.

  4. Schep mooie bollen van het ijs en serveer met stukjes sinaasappel en verse munt.3

Per portie: 221 kcal | 40 g koolhydraten | 3 g eiwit | 5 g vet

Receptuur en fotografie: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!