Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
Zelfgemaakte crispy chiliolie

Zelfgemaakte crispy chiliolie

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 5 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 5 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd

Advertentie

Aantal liter crispy chiliolie
1

Ingrediënten

Benodigdheden

  • gesteriliseerde potten
Wist je dat?
Sjalotjes zijn wat milder en zoeter dan gewone uien, maar ze zijn wel wat moeilijker te pellen. Als je ze 5 minuten laat weken in heet water kun je ze met een scherp mesje een stuk makkelijker pellen.

Bereiding

  1. Verhit de olie, de sjalot, de knoflook, de steranijs en de kardemom in een grote, zware koekenpan op middelhoog vuur. Zet het vuur wat lager en wentel de pan af en toe, zodat alles gelijkmatig gaar wordt. Na 35-45 minuten moeten de sjalot en de knoflook een beetje bruin en krokant zijn.

  2. Voeg de chilivlokken, het sesamzaad en de sichuanpeper toe, zet het vuur hoog en bak ca. 1 minuut. Zet een metalen zeef in een hittebestendige kan en schenk de olie er voorzichtig in. Laat het knoflookmengsel minimaal 1 uur uitlekken – laat het een nacht uitlekken voor een extra crispy resultaat.

  3. Roer de gember, de sojasaus en de suiker in een kom door elkaar en roer het mengsel door de olie. Voeg het knoflookmengsel weer toe. Roer de zeezoutvlokken naar smaak door de olie. In gesteriliseerde potten blijft de crispy chiliolie tot vier weken goed in de koelkast.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Nadine Brown Fotografie: Mowie Kay Styling: Max Robinson Foodstyling: Jake Fenton

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (3 stemmen)