Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Zuurkool

Vesters' zuurkool

  • Eenvoudig

Advertentie

Ingrediënten

Bereiding

  1. Haal de zuurkool uit de verpakking en laat hem uitlekken in een vergiet, laat gedurende 1 minuut koud stromend water over de zuurkool lopen.

  2. Bak in een brede platte pan de spekblokjes aan in de boter en het ganzenvet en voeg wanneer ze uitgebakken zijn de uienringen toe. Laat ongeveer 2 minuten smoren.

  3. Voeg de zuurkool, de appel, de laurier, de suiker en de riesling toe en voeg zoveel water toe dat de zuurkool net niet onder staat. Breng het geheel rustig aan de kook en verwarm de oven voor op 140°C.

  4. Doe een deksel op de pan en zet de zuurkool in de oven. Laat minimaal een uur sudderen en schep dan de zuurkool om. Proef en breng een eerste keer op smaak met zout, peper, suiker en citroensap.

  5. Zet de zuurkool nog eens een half uur in de oven en controleer dan de gaarheid en smaak. Voeg zout en peper toe naar smaak en wanneer je de zuurkool nog wat te hard vind zet je hem gerust nog een half uur terug in de oven.

  6. Eet op een vermoeiende dag de zuurkool in een grote portie met een geroosterde worst, een broodje en een lik scherpe mosterd; je hebt een hap comfort food waar je warm van wordt.

Receptuur en foto's: Jeroen Vesters

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)