Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van

Gekruid lam met paprika-rucolasalade

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediƫnten

Bereiding

  1. 1 Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Laat de paprika’s uitlekken en snijd ze in reepjes. Was de rucola en schud hem droog.

  2. 2 Snijd het stokbrood in dunne plakken en leg ze naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Bedruppel het stokbrood met ca. 2 el olie en bak het in 3-5 minuten goudbruin in de oven.

  3. 3 Dep het lamsvlees eventueel droog en breng het op smaak met zout en peper. Verhit 1 el olie in een pan. Bak het lamsvlees rondom 6-7 minuten (dan is het medium, bak 8-10 minuten voor doorbakken lamsvlees). Wikkel het vlees in aluminiumfolie en laat het kort rusten.

  4. 4 Meng ondertussen de azijn, de mosterd, zout, peper en de honing. Klop 2 el olie erdoorheen. Snijd de radijskers van het bed en meng hem met de rucola, de paprika en de vinaigrette.

  5. 5 Was de peterselie, de tijm en de rozemarijn, schud de kruiden droog en hak ze fijn. Wentel het lamsvlees door de kruiden en snijd het vlees in plakken. Dien op met het geroosterde brood en de salade.

Per portie: 420 kcal | 20 g koolhydraten | 35 g eiwit | 21 g vet

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!