Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
groene pesto maken

Homemade groene pesto

  • Eenvoudig

  • 10 minuten bereidingstijd10 min. bereidingstijd

Zelf groene pesto maken is natuurlijk het allerlekkerst. Koop een flinke bos basilicum op de markt en gebruik de lekkerste Parmezaan die je kunt vinden. Groene pesto gebruik je als smaakmaker, maar is vooral lekker om je brood in te dippen. De extra vergine olijfolie zorgt naast de kruiden en de knoflook voor een lekkere diepe smaak.

Lees verder onder de advertentie

Aantal potjes
1

Ingrediënten

Zelf groene pesto maken is natuurlijk het allerlekkerst. Koop een flinke bos basilicum op de markt en gebruik de lekkerste Parmezaan die je kunt vinden. Groene pesto gebruik je als smaakmaker, maar is vooral lekker om je brood in te dippen. De extra vergine olijfolie zorgt naast de kruiden en de knoflook voor een lekkere diepe smaak.

Bereiding

  1. Rooster de pijnboompitten in een droge pan. Pel de knoflooktenen.

  2. Doe alle ingrediënten behalve de olijfolie in een keukenmachine en maal ze fijn. Proef de pesto en voeg eventueel nog zout naar smaak toe.

  3. Giet de pesto in bijvoorbeeld een weckpot en giet er nog een laagje olijfolie bovenop. Sluit de pot goed af. De pesto is ca. 1 maand houdbaar in de koelkast. Meteen gebruiken is natuurlijk nog lekkerder.

Per portie: 99 kcal | 1 g koolhydraten | 4 g eiwit | 54 g vet

Wat vind jij van dit recept?

4.4 / 5.0 (13 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!