Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
oesters

Oesters met sherrygranita

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Met kerst is het ook feest in de keuken. Oesters met allure of blitse blini’s, culinaire hoogstandjes en chique gerechten om je gasten een magische kerst te bezorgen...

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
8

Ingrediënten

Met kerst is het ook feest in de keuken. Oesters met allure of blitse blini’s, culinaire hoogstandjes en chique gerechten om je gasten een magische kerst te bezorgen...

Bereiding

  1. Schenk 100 ml water bij de sherry. Los de poedersuiker erin op. Schenk het mengsel in een ruime schaal en zet het in de vriezer. Roer het geheel iedere ca. 30 minuten met een vork door, tot een schilferig ijs overblijft.

  2. Pel de sjalotten en snijd ze in dunne ringetjes. Meng de sjalot met de rodewijnazijn en laat ca. 30 minuten trekken. Was de komkommer, snijd hem in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Schaaf de komkommer in dunne, lange plakjes met behulp van een mandoline of kaasschaaf. Halveer de plakjes in de lengte en snijd daarbij de zaadlijsten strak weg.

  3. Maal de ijsblokjes wat kleiner en verdeel ze over een schaal. Steek de oesters open* en leg ze op het ijs. Leg op iedere oester een plakje komkommer en verdeel er wat sjalot overheen. Maak af met een schepje sherrygranita en dien direct op.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!