
Zeewolf met pancetta
Eenvoudig
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
Dit jaar delen we elke maand in Foodies een mooi visrecept van Fleur de Visscher, eigenaar van restaurant The Seafood Bar in Amsterdam. Serveer dit gerecht met knapperig stokbrood om in de saus te dopen.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor, eventueel met stoom (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C). Omwikkel beide stukken zeewolf met elk 4 blaadjes salie en daaromheen de plakjes pancetta. Bak de vis in ca. 5 minuten gaar in de oven.
Verhit de olijfolie in een wokpan. Bak de mosselen, de knoflook en de ui ca. 2 minuten erin. Blus af met de witte wijn en de slagroom en laat ca. 5 minuten garen.
Verhit een grillpan op hoog vuur. Snijd de citroen doormidden en gril ze met het snijvlak naar beneden in de pan, tot ze een beetje zwart kleuren.
Verdeel de mosselen met de roomsaus over wee borden. Leg de zeewolf erbovenop. Serveer met wat blaadjes salie en de geblakerde citroen.












