Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Zeewolf met pancetta

Zeewolf met pancetta

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Dit jaar delen we elke maand in Foodies een mooi visrecept van Fleur de Visscher, eigenaar van restaurant The Seafood Bar in Amsterdam. Serveer dit gerecht met knapperig stokbrood om in de saus te dopen.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

Dit jaar delen we elke maand in Foodies een mooi visrecept van Fleur de Visscher, eigenaar van restaurant The Seafood Bar in Amsterdam. Serveer dit gerecht met knapperig stokbrood om in de saus te dopen.
Tips van de chef
Zeewolf is een mooie, stevige vis die erg geschikt is voor dit recept. Kun je geen zeewolf vinden? Vervang het dan door een andere witvis, zoals heilbot of kabeljauw. Let dan wel op met het bakken en serveren; kabeljauw kan sneller uit elkaar vallen.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor, eventueel met stoom (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C). Omwikkel beide stukken zeewolf met elk 4 blaadjes salie en daaromheen de plakjes pancetta. Bak de vis in ca. 5 minuten gaar in de oven.

  2. Verhit de olijfolie in een wokpan. Bak de mosselen, de knoflook en de ui ca. 2 minuten erin. Blus af met de witte wijn en de slagroom en laat ca. 5 minuten garen.

  3. Verhit een grillpan op hoog vuur. Snijd de citroen doormidden en gril ze met het snijvlak naar beneden in de pan, tot ze een beetje zwart kleuren.

  4. Verdeel de mosselen met de roomsaus over wee borden. Leg de zeewolf erbovenop. Serveer met wat blaadjes salie en de geblakerde citroen.

Per portie: 333 kcal | 3 g koolhydraten | 20 g eiwit | 25 g vet

Receptuur: Fleur de Visscher van The Seafood Bar Fotografie: Willem van Santen Styling: Marijn Visser (studio Rijn)

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!