
Chinese tomatensoep
Eenvoudig
15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd
Friszuur, een beetje zoet en heerlijk oldskool: Chinese tomatensoep smaakt altijd! Door hem te serveren op rijstnoedels maak je er een vullende maaltijdsoep van, geschikt voor zowel lunch als diner.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Kook de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af en verdeel ze over grote soepkommen.
Verhit de zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur en bak de ui in ca. 3 minuten glazig erin. Voeg de knoflook en de gember toe en bak nog ca. 1 minuut mee.
Voeg de ketchup en de suiker toe en bak dit kort mee. Schenk de passata en de groentebouillon in de pan en breng aan de kook. Laat de soep ca. 5 minuten zachtjes doorkoken.
Roer de maizena en het water tot een glad papje. Schenk het mengsel al roerend bij de soep, zodat de soep iets indikt.
Kluts het ei in een kommetje. Zet het vuur laag en schenk het ei al roerend in een dun straaltje in de soep, zodat er sliertjes ontstaan. Breng de soep op smaak met zout en peper.
Schep de soep over de rijstnoedels in de kommen. Garneer met de taugé en de lente-ui. Serveer direct.










