Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Eten in New York City

Eat NYC: hét boek voor foodies en fans van New York

Profielfoto van
BasBas Erkens

Wie weleens in New York is geweest weet dat je in deze stad kunt eten als geen ander. Van de beste restaurants tot aan het lekkerste streetfood en alles daartussenin, New York heeft het. In het boek Eat NYC vind je niet alleen typische recepten uit the city that never sleeps, maar ook tips voor de vijf grote wijken en de beste spots.

Lees verder na de advertentie

Eat NYC

New York City is een wereld op zich, zeker als het om eten gaat. Van all American classics tot de nieuwste culinaire ontwikkelingen: hier moet je zijn. Je vindt meer dan tweehonderd verschillende wereldkeukens in deze bruisende metropool, letterlijk op elke hoek komen de smaken en geuren je tegemoet. In het boek Eat NYC vind je de beste recepten én tips.

€ 34,99

Bestel het boek:

Cover kookboek Eat NYC

Lees verder na de advertentie

Melting pot

Voor wie die melting pot waar New York om bekend staat thuis wilt beleven, biedt dit prachtige boek meer dan vijftig legendarische recepten uit de vijf stadsdelen van de Big Apple, samen met verschillende culinaire verhalen.

Van bagels, hotdogs en pretzels tot de beste smash burgers, tuna melt en natuurlijk de authentieke Waldorfsalade. Maar ook falafel, huevos rancheros en de beroemde New York cheesecake vind je terug in het boek.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Foodies Travel en ontvang de beste hotspots en tips in je mail!

Ontvang de leukste tips, restaurants, verhalen en speciale aanbiedingen.

Lees verder na de advertentie

New York City

New York is de grootste stad van de Verenigde Staten, en wordt ook wel New York City of NYC genoemd. Je vindt meer dan 20.000 restaurants in New York, dus soms is het lastig kiezen waar je een tafeltje reserveert, of waar je wel - of juist niet - in de rij gaat staan.

Het is absoluut een wereldstad, zeker als het op eten aankomt. Van een fancy lunch op de 101e verdieping van een wolkenkrabber in Manhattan, tot aan de beste taco’s in Queens en de lekkerste pastrami sandwich in Brooklyn - er is genoeg te ontdekken.

Lees verder na de advertentie

Verschillende wijken

Iedereen kent het beeld van de torenhoge wolkenkrabbers in Manhattan, of de felle schermen op Times Square. Maar naast Manhattan heeft New York nog veel meer te bieden. Wat dacht je bijvoorbeeld van The Bronx, Brooklyn, Queens en Staten Island? Gelukkig staat het boek Eat NYC vol met verhalen uit deze wijken.

Benieuwd naar de beste restaurants in New York? Bekijk snel al mijn tips en favorieten:

Lees verder na de advertentie

Recepten uit Eat NYC

Wil je alvast een voorproefje uit Eat NYC? Bekijk dan eens deze heerlijke recepten uit het boek, wat dacht je bijvoorbeeld van het typische black & white cookie of heerlijke huevos rancheros?

Tuna melt

Tuna melt

De tuna melt-sandwich is niet in New York ontstaan, maar behoort zeker tot de favorieten. Deze klassieker past perfect in het rijtje romige broodsalades die je serveert op een bagel of stokbroodje: van tonijnsalade met knapperige bleekselderij tot eiersalade met verse dille. Er bestaat zelfs een variant die tonijnsalade en eiersalade combineert.

Naar het recept
Huevos rancheros verdes

Huevos rancheros verdes

Toen de traditionele Mexicaanse ontbijtschotel huevos rancheros de grens naar de Verenigde Staten eenmaal was overgestoken, werd het gerecht al snel omarmd door restaurants in het hele land. In New York is het uitgegroeid tot een ware brunchklassieker. Waar deze hartige, voedzame maaltijd vroeger boeren energie gaf voor een lange werkdag, dient het in New York nu als goede bodem voor het weekend.

Naar het recept
Black & white cookies

Black & white cookies

Ze worden koekjes genoemd, maar de textuur lijkt meer op die van vanillecake. Naar verluidt zijn ze ontstaan uit overgebleven cakebeslag in een bakkerij. Ze worden op smaak gebracht met citroenschil en amandelextract. De kenmerkende zwart-witte bovenkant, die afhankelijk van de bakkerij varieert van gestolde chocolade tot zacht glazuur, zorgt voor een heerlijke bite.

Naar het recept

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Foodies Travel en ontvang de beste hotspots en tips in je mail!

Ontvang de leukste tips, restaurants, verhalen en speciale aanbiedingen.
Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Bas Erkens bij The Butcher of Paris

De beste tips en inspiratie in je mail:

De beste tips en inspiratie in je mail:

Ontvang de leukste tips, restaurants, verhalen en speciale aanbiedingen.