In Amerika is een enorme verscheidenheid aan keukens te ontdekken. In Noord-Amerika houden ze van groot, veel en vaak ook lekker vet. Maar wat is nu typisch Amerikaans eten in het noorden? Wij zetten de klassiekers voor je op een rij.
Typisch Amerikaans eten in Noord-Amerika
Wanneer we door Amerika reizen ontdekken we bijzondere verschillen in de Amerikaanse keuken. Als we kijken naar Amerikaans eten in Noord-Amerika denken we al snel aan burgers, hotdogs en milkshakes. Van een sappige hamburger uit New York tot een smeuïge mac & cheese. Of wat dacht je van een volwaardige barbecue? Dat behoort in het noorden zeker tot populair Amerikaans eten. Wij delen de lekkerste recepten uit Noord-Amerika.
Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Recepten Amerikaans eten in Noord-Amerika
Op zoek naar de lekkerste recepten voor Amerikaans eten uit het noorden van het land? Wij zetten ze hieronder voor je op een rijtje. Enjoy!
New York-hamburger
Een echt sappige hamburger eet je in Amerika. Deze juicy variant uit New York is een echte klassieker en zul je ook terugzien op veel menukaarten in de grote stad. Maak hem lekker thuis en geniet van deze Big American Burger!
Sloppy Joe met gebraiseerde kalfswang
Er gaan vele verhalen de ronde over hoe de Sloppy Joe aan zijn naam kwam. Onder andere dat van de Havaanse José García, die in zijn restaurant een sandwich in Cubaanse stijl serveerde. De vloer van zijn restaurant was vaak nat, door het ijs van de bevroren zeevruchten die hij ook verkocht. Klanten plaagden José hier mee door zijn zaak ‘sloppy’ te noemen en zo is de naam van het broodje geboren.
Tip!
Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50
American mac & cheese
De basis van mac ’n cheese recepten bestaat uit pasta (vaak macaroni), bechamelsaus en flink veel kaas. Om het helemaal gemakkelijk te maken, gebruiken de Amerikanen het liefste ongezoete koffiemelk om de bechamelsaus mee te maken. Say what?
The NYC patty melt
Traditioneel maak je een patty melt met Zwitserse kaas en geroosterd roggebrood. De sandwich is bedacht in Californië in de jaren ‘40 door Tiny Naylor, eigenaar van meerdere restaurantketens. Vanavond eet jij brood in American style!
Chili Cheese Dogs van de barbecue
Jord: “Denk je aan een zomerse vrije dag in New York, dan verschijnt al snel het iconische beeld van een dag aan het stand met een hotdog in de hand struinend over de Coney Island Boardwalk. Deze associatie is vooral te danken aan Nathan’s hot dogs, die als sinds 1916 vanaf deze locatie hotdogs verkoopt en inmiddels geroemd is voor zijn chili loaded variant. Deze smokey versie is duidelijk wat rokeriger dan zijn Yankee cousin, maar doet het qua pit net zo goed. Wil je de kids mee laten genieten? Laat dan het chilipoeder zeker achterwege. Oh, en het bier natuurlijk.”
Bagels
In Amerika, en dan vooral New York, kun je niet om ze heen: bagels. Bagels met knoflook, bagels met kaneel en rozijnen, bagels met chocolade en nog heel veel meer. De ronde broodjes met een gat erin veroveren mondjesmaat Nederland. En dan nog zijn de bagels in de winkels vaak geen bagels, maar op bagels lijkende broodjes.
American pancakes met bessensiroop en spek
Zin in een American breakfast? Deze pannenkoeken passen daar perfect bij! Dat is nog eens lekker wakker worden.
Chicken and waffles
Zoet en hartig in één gerecht? In Amerika zijn chicken and waffles een klassieker. De hartige, krokante kip gaat perfect samen met de fluffy wafels en de zoete ahornsiroop.
New York-hamburger
Een echt sappige hamburger eet je in Amerika. Deze juicy variant uit New York is een echte klassieker en zul je ook terugzien op veel menukaarten in de grote stad. Maak hem lekker thuis en geniet van deze Big American Burger!
Ingrediënten
Voor de saus
Bereiding
Roer alle ingrediënten voor de saus door elkaar in een kommetje en breng op smaak met zout en peper.
Meng het gehakt met de specerijen en wat zout en peper. Draai 4 ballen van het gehaktmengsel en druk ze met je handen plat tot dunne burgers. Ze hoeven niet perfect rond te zijn, de oneffen randjes worden tijdens het bakken lekker knapperig.
Bestrijk de burgers met wat olie en bestrooi met extra zout en peper. Verhit een grote koekenpan tot zeer heet en bak er de burgers 2 minuten per kant in. Leg op elke burger een plak kaas en 2 plakken pastrami, zet een deksel op de pan en verhit nog enkele minuten, zodat de kaas smelt en de pastrami goed verhit wordt.
Rooster intussen de broodjes en snijd ze doormidden. Bestrijk beide snijkanten van ieder broodje met de saus. Verdeel de zuurkool over de onderste helften en leg er de burgers met kaas en pastrami op. Beleg met de augurk en leg er de bovenste helften op.
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Mike English Styling: Morag Farquhar Foodstyling: Libby Silbermann
Onze tips
Dit zijn de lekkerste gerechten uit zinderend Zuid-Amerika
Dit zijn dé gerechten voor een Amerikaanse Thanksgiving
Waanzinnig weekendmenu: Amerikaanse gerechten
Dit eten de Amerikanen op Independence Day
Griekse gerechten: 12x inspiratie voor thuis op tafel
Deze curry recepten wil je vanavond nog maken
6x romantische gerechten voor twee personen
Must-haves: deze producten uit de toko wil je halen
Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?