Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Sloppy joe

Sloppy Joe met gebraiseerde kalfswang

  • Eenvoudig

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Er gaan vele verhalen de ronde over hoe de Sloppy Joe aan zijn naam kwam. Onder andere dat van de Havaanse José García, die in zijn restaurant een sandwich in Cubaanse stijl serveerde. De vloer van zijn restaurant was vaak nat, door het ijs van de bevroren zeevruchten die hij ook verkocht. Klanten plaagden José hier mee door zijn zaak ‘sloppy’ te noemen en zo is de naam van het broodje geboren.

Bereiding

  1. Verhit de el olie in een pan op matig vuur. Bestrooi de kalfswangen met zout en peper en braad ze aan in de pan. Leg de kalfswangen wanneer ze rondom aangebraden zijn in een stoofpan.

  2. Fruit de ui, de knoflook, de laurier en de rozemarijn in het braadvet glazig. Voeg de tomatenpuree en de chipotlepasta toe en bak een paar minuten mee. Voeg de rode wijn toe en laat hem tot de helft inkoken. Giet het geheel over de kalfswangen en voeg de runderbouillon toe. Smoor de kalfswangen op laag vuur in 3,5-4 uur gaar en boterzacht. Laat ze afkoelen in het stoofvocht.

  3. Meng voor de selderijsalade alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Dek af met vershoudfolie en laat in de koelkast staan tot het serveren.

  4. Neem de kalfswangen zodra ze genoeg zijn afgekoeld uit het stoofvocht en verdeel het vlees voorzichtig in kleinere stukken. Kook het stoofvocht in tot een dikke jus. Voeg het vlees weer
    toe en roer goed door.

  5. Roer de peterselie door het vleesmengsel en verdeel het over de broodjes. Schep er wat van de
    salade op en serveer direct.

Per portie: 758 kcal | 51 g koolhydraten | 35 g eiwit | 42 g vet

© Olive Magazine/Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Peter Cassidy Styling: Polly Webb-Wilson Foodstyling: Jennifer Joyce Illustratie: Jitske Wedman

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)