Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Sloppy joe

Sloppy Joe met gebraiseerde kalfswang

  • Eenvoudig

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit de el olie in een pan op matig vuur. Bestrooi de kalfswangen met zout en peper en braad ze aan in de pan. Leg de kalfswangen wanneer ze rondom aangebraden zijn in een stoofpan.

  2. Fruit de ui, de knoflook, de laurier en de rozemarijn in het braadvet glazig. Voeg de tomatenpuree en de chipotlepasta toe en bak een paar minuten mee. Voeg de rode wijn toe en laat hem tot de helft inkoken. Giet het geheel over de kalfswangen en voeg de runderbouillon toe. Smoor de kalfswangen op laag vuur in 3,5-4 uur gaar en boterzacht. Laat ze afkoelen in het stoofvocht.

  3. Meng voor de selderijsalade alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Dek af met vershoudfolie en laat in de koelkast staan tot het serveren.

  4. Neem de kalfswangen zodra ze genoeg zijn afgekoeld uit het stoofvocht en verdeel het vlees voorzichtig in kleinere stukken. Kook het stoofvocht in tot een dikke jus. Voeg het vlees weer
    toe en roer goed door.

  5. Roer de peterselie door het vleesmengsel en verdeel het over de broodjes. Schep er wat van de
    salade op en serveer direct.

Per portie: 758 kcal | 51 g koolhydraten | 35 g eiwit | 42 g vet

© Olive Magazine/Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Peter Cassidy Styling: Polly Webb-Wilson Foodstyling: Jennifer Joyce Illustratie: Jitske Wedman

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)