Advertentie
Gerechten uit Zuid-Amerika
Wie bij gerechten uit Zuid-Amerika enkel en alleen aan de standaard taco’s, nacho’s en empanadas denkt, mist er een heleboel. De Zuid-Amerikaanse keuken is zo veel rijker dan dat. Vergeet de bij ons zo bekende Tex-Mex maaltijden en ontdek de échte keuken en gerechten uit Zuid-Amerika. Je zult er dan ook geen spijt van krijgen!
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Moqueca baiana
In Brazilië bestaan twee varianten van dit visstoofpotje, waarvan beide kampen beweren dat het de echte is: moqueca baiana uit Bahia, met kokosmelk, en moqueca capixaba uit Espírito Santo, zonder kokosmelk. Wij gaan voor de variant met kokosmelk, lekker romig.
Ceviche
Ceviche is een authentiek gerecht uit Peru, gemaakt met verse vis in een zure marinade. Deze marinade heet tijgermelk en gaart de vis, een puur scheikundig proces wat een geweldig en ook smaakvol gerecht oplevert. Probeer maar! Het is verrassend eenvoudig, maar oh zo lekker.
Zoete empanadas met dulce de leche
Zoete empanadas met een nog zoetere verrassing binnenin… lekkere dulce de leche! Dit kun je zelf maken door een blikje gecondenseerde melk in een pannetje water te zetten en dit circa drie uur op laag vuur te koken. Zorg ervoor dat het blikje constant onder water staat en je krijgt vanzelf het verslavend zoete goedje.
Choripan met uien-curtido
Choripán is een Argentijns broodje met chorizo. Wij eten ‘m het liefste bij de lunch met uien-curtido. De zoetzure ui gaat mooi samen met het vettige van het vlees. Geloof ons maar: bij hap een ben je verkocht.
Picanha met chimichurri van de BBQ
Picanha is een goedkoop en daardoor vaak ondergewaardeerd stukje rund. Maar op Argentijnse wijze, gegrild van de barbecue, is het een waar spektakelstuk. Met wat chimichurri als smaakmaker is het zo ontzettend lekker dat je je vingers erbij wilt aflikken.
Mote con huesillos
In Chili is mote con huesillos een traditioneel dessert, maar het wordt ook veel op straat verkocht en als zoet tussendoortje gegeten. Zeker op een warme dag is deze lekkernij het proberen waard. De meeste ingrediënten kun je in de Turkse supermarkt of toko vinden.
Pisco Sour
Een Pisco Sour is een Peruaanse cocktail. Met dit recept maak jij dit drankje gemakkelijk zelf. Geen shaker in huis? Gebruik dan bijvoorbeeld een weckpot, kleine thermoskan of blender. Peruanen drinken een Pisco Sour graag als aperitief, maar de verfrissende cocktail pairt ook heel goed bij het diner.
Lees meer over gerechten uit Zuid-Amerika:
Onze tips
Tarte Tatin: heerlijke variaties op de Franse klassieker
Recept tarte tatin: tips voor de perfecte taart
5x de lekkerste brownie recepten
Vegan favorieten: 11x snelle recepten
5x zoete recepten met mascarpone
9x de beste plaattaart recepten
Budget recepten: 11x goedkoop avondeten voor iedere dag
Noedel recepten: 12x de lekkerste variaties
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.