Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Picanha met chimichurri van de BBQ

Dit zijn de lekkerste gerechten uit zinderend Zuid-Amerika

Advertentie

Spaanse en Portugese invloeden vermengen zich met inheemse en Afrikaanse smaken in de swingende chilipeperkeukens van Brazilië, Chili, Argentinië en Peru. Benieuwd naar de lekkerste Zuid-Amerikaanse gerechten? Lees dan snel verder!

Gerechten uit Zuid-Amerika

Wie bij gerechten uit Zuid-Amerika enkel en alleen aan de standaard taco’s, nacho’s en empanadas denkt, mist er een heleboel. De Zuid-Amerikaanse keuken is zo veel rijker dan dat. Vergeet de bij ons zo bekende Tex-Mex maaltijden en ontdek de échte keuken en gerechten uit Zuid-Amerika. Je zult er dan ook geen spijt van krijgen!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Moqueca baiana

Moqueca baiana

In Brazilië bestaan twee varianten van dit visstoofpotje, waarvan beide kampen beweren dat het de echte is: moqueca baiana uit Bahia, met kokosmelk, en moqueca capixaba uit Espírito Santo, zonder kokosmelk. Wij gaan voor de variant met kokosmelk, lekker romig.

Naar het recept
Ceviche

Ceviche

Ceviche is een authentiek gerecht uit Peru, gemaakt met verse vis in een zure marinade. Deze marinade heet tijgermelk en gaart de vis, een puur scheikundig proces wat een geweldig en ook smaakvol gerecht oplevert. Probeer maar! Het is verrassend eenvoudig, maar oh zo lekker.

Naar het recept
Zoete empanadas met dulce de leche

Zoete empanadas met dulce de leche

Zoete empanadas met een nog zoetere verrassing binnenin… lekkere dulce de leche! Dit kun je zelf maken door een blikje gecondenseerde melk in een pannetje water te zetten en dit circa drie uur op laag vuur te koken. Zorg ervoor dat het blikje constant onder water staat en je krijgt vanzelf het verslavend zoete goedje.

Naar het recept
Choripan met uien-curtido

Choripan met uien-curtido

Choripán is een Argentijns broodje met chorizo. Wij eten ‘m het liefste bij de lunch met uien-curtido. De zoetzure ui gaat mooi samen met het vettige van het vlees. Geloof ons maar: bij hap een ben je verkocht.

Naar het recept
Picanha met chimichurri van de BBQ

Picanha met chimichurri van de BBQ

Picanha is een goedkoop en daardoor vaak ondergewaardeerd stukje rund. Maar op Argentijnse wijze, gegrild van de barbecue, is het een waar spektakelstuk. Met wat chimichurri als smaakmaker is het zo ontzettend lekker dat je je vingers erbij wilt aflikken.

Naar het recept
Mote con huesillos

Mote con huesillos

In Chili is mote con huesillos een traditioneel dessert, maar het wordt ook veel op straat verkocht en als zoet tussendoortje gegeten. Zeker op een warme dag is deze lekkernij het proberen waard. De meeste ingrediënten kun je in de Turkse supermarkt of toko vinden.

Naar het recept
pisco sour cocktail

Pisco Sour

Een Pisco Sour is een Peruaanse cocktail. Met dit recept maak jij dit drankje gemakkelijk zelf. Geen shaker in huis? Gebruik dan bijvoorbeeld een weckpot, kleine thermoskan of blender. Peruanen drinken een Pisco Sour graag als aperitief, maar de verfrissende cocktail pairt ook heel goed bij het diner.

Naar het recept

Lees meer over gerechten uit Zuid-Amerika:

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Team foodies

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!