Gerechten uit Zuid-Amerika

Wie bij gerechten uit Zuid-Amerika enkel en alleen aan de standaard taco’s, nacho’s en empanadas denkt, mist er een heleboel. De Zuid-Amerikaanse keuken is zo veel rijker dan dat. Vergeet de bij ons zo bekende Tex-Mex maaltijden en ontdek de echte keuken en gerechten uit Zuid-Amerika. Je zult er geen spijt van krijgen!

Moqueca baiana

In Brazilië bestaan twee varianten van dit visstoofpotje waarvan beide kampen beweren dat het de echte is: moqueca baiana uit Bahia, met kokosmelk, en moqueca capixaba uit Espírito Santo, zonder kokosmelk. Wij gaan voor de variant met kokosmelk. Lekker romig.

> naar het recept: moqueca baiana

Moqueca baiana

Ceviche

Ceviche is een authentiek gerecht uit Peru, gemaakt met verse vis in een zure marinade. Deze marinade heet tijgermelk en gaart de vis, een puur scheikundig proces wat een geweldig en smaakvol gerecht oplevert. Probeer maar! Het is verrassend eenvoudig maar oh zo lekker.

> naar het recept: ceviche

Ceviche

Zoete empanadas

Zoete empanadas met een nog zoetere verrassing binnenin… lekkere dulce de leche! Dulce de leche kun je zelf maken door een blikje gecondenseerde melk in een pannetje water te zetten en dit ca. 3 uur op laag vuur te koken. Zorg ervoor dat het blikje constant onder water staat en je krijgt vanzelf het verslavend zoete goedje.

> naar het recept: zoete empanadas met dulce de leche

Zoete empanadas met dulce de leche gerechten uit Zuid-Amerika

Choripan met uien-curtido

Choripán is een Argentijns broodje met chorizo. Wij eten ‘m het liefste bij de lunch met uien-curtido. De zoetzure ui gaat mooi samen met het vettige van het vlees. Geloof ons maar: bij hap een ben je verkocht.

> naar het recept: choripan met uien-curtido

Choripan met uien-curtido

Picanha met chimichurri

Picanha is een goedkoop en daardoor vaak ondergewaardeerd stukje rund. Maar op Argentijnse wijze, gegrild van de barbecue, is het een waar spektakelstuk. Met wat chimichurri als smaakmaker is het zo ontzettend lekker dat je je vingers erbij wilt aflikken.

> naar het recept: picanha met chimichurri van de BBQ

Picanha met chimichurri van de BBQ gerechten uit Zuid-Amerika

Mote con huesillos

In Chili is mote con huesillos een traditioneel dessert, maar het wordt ook veel op straat verkocht en als zoet tussendoortje gegeten. Zeker op een warme dag is deze lekkernij het proberen waard. De meeste ingrediënten kun je in de Turkse winkel vinden.

> naar het recept: mote con huesillos

Mote con huesillos

Pisco Sour

Een Pisco Sour is een Peruaanse cocktail. Met dit recept maak jij dit drankje uit Peru zelf. Geen shaker in huis? Gebruik dan bijvoorbeeld een weckpot, kleine thermoskan of blender. Peruanen drinken Pisco Sour cocktails graag als aperitief, maar de verfrissende cocktail pairt ook heel goed bij het diner.

>  naar het recept: Pisco Sour

pisco sour cocktail gerechten uit Zuid-Amerika

Lees meer over gerechten uit Zuid-Amerika: