Bereiding
Choripán is een Argentijns broodje met chorizo. Wij eten ‘m het liefste bij de lunch met uien-curtido.
- Pel voor de uien-curtido de uien en snijd ze of schaaf ze op een mandoline in zeer dunne ringen. Bestrooi de ui met het zout en laat ca. 20 minuten staan. Spoel de uien goed af en laat goed uitlekken. Pers de limoenen uit en meng het sap met de olie door de uien. Laat minimaal 3 uur staan.
- Leg de chorizoworstjes op de voorverwarmde barbecue en gril ze rondom bruin en gaar, of braad ze in ca. 15 minuten rondom bruin en gaar in de koekenpan. Halveer de broodjes en leg ze met de binnenkant naar beneden op het rooster van de barbecue zodat ze een beetje krokant worden.
- Bestrijk de onderste helft van het broodje met 1½ el chimichurri. Leg de chorizo erop en verdeel er wat chimichurri en de uien-curtido overheen. Dek af met de bovenste helft van het broodje. Herhaal met de overige broodjes.
Per portie: ca. 744 kcal
21 g eiwit | 56 g vet | 36 g koolhydraten
Foto’s: Stephan van Raay Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp