Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Choripan met uien-curtido

Choripan met uien-curtido

  • Eenvoudig

  • 24 minuten bereidingstijd24 min. bereidingstijd

  • en 20 minuten wachttijd en 20 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Pel voor de uien-curtido de uien en snijd ze of schaaf ze op een mandoline in zeer dunne ringen. Bestrooi de ui met het zout en laat ca. 20 minuten staan. Spoel de uien goed af en laat goed uitlekken. Pers de limoenen uit en meng het sap met de olie door de uien. Laat minimaal 3 uur staan.

  2. Leg de chorizoworstjes op de voorverwarmde barbecue en gril ze rondom bruin en gaar, of braad ze in ca. 15 minuten rondom bruin en gaar in de koekenpan. Halveer de broodjes en leg ze met de binnenkant naar beneden op het rooster van de barbecue zodat ze een beetje krokant worden.

  3. Bestrijk de onderste helft van het broodje met 1½ el chimichurri. Leg de chorizo erop en verdeel er wat chimichurri en de uien-curtido overheen. Dek af met de bovenste helft van het broodje. Herhaal met de overige broodjes.

Per portie: 744 kcal | 36 g koolhydraten | 21 g eiwit | 56 g vet

Foto’s: Stephan van Raay Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)