Mote con huesillos
Gemiddeld
49 minuten bereidingstijd49 min. bereidingstijd
ca. 3 uur wachttijdca. 3 u. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Wel de perziken een nacht in 1,2 l water in de koelkast.
Was de sinaasappel met heet water, wrijf hem droog en snijd de schil er met een mesje of dunschiller dun af (zorg dat het witte gedeelte van de schil niet meekomt). Verhit een pan met dikke bodem en karamelliseer 75 g suiker. Neem de pan van het vuur. Schenk er 250 ml van het vocht van de gewelde perziken bij en breng aan de kook. Schenk het overige perzikvocht erbij. Voeg de perziken, de overige suiker, het kaneelstokje en de sinaasappelschil toe. Kook ca. 30 minuten op laag vuur. Laat afkoelen en zet de perziken op siroop minimaal 2 uur in de koelkast.
Kook intussen de gort of tarwekorrels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen en zet ca. 1 uur in de koelkast. Doe 3 el gekookte granen in hoge glazen. Verdeel er per glas 2-3 halve perziken overheen en schenk de koude siroop erop. Serveer direct met lange dessertlepels.