Bereiding

Zoete empanadas met een nog zoetere verrassing binnenin… lekkere dulce de leche!

  1. Meng de bloem met het bakpoeder, het kaneelpoeder en het zout. Splijt het vanillestokje en schraap het merg eruit. Kneed de boter met de poedersuiker, het vanillemerg, 50 ml water en het bloemmengsel tot een stevig deeg. Verdeel het deeg in 12 bolletjes en laat ca. 30 minuten rusten.
  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Hak de pecannoten zeer fijn en meng met de rietsuiker. Rol de deegbolletjes rond uit tot cirkels (ca. 12 cm Ø). Leg ca. 1½ el dulce de leche op een deegcirkel en vouw het deeg meteen dicht. Druk met een vork de rand goed aan. Herhaal dit met de overige deegcirkels.
  3. Bestrijk de empanadas met een beetje water, bestrooi ze met het noten-suikermengsel en druk het goed aan. Leg de empanadas op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 20-25 minuten in de oven. Laat kort afkoelen en bestuif voor het serveren met poedersuiker.

*Dulce de leche kun je zelf maken door een blikje gecondenseerde melk in een pannetje water te zetten en dit ca. 3 uur op laag vuur te koken. Zorg ervoor dat het blikje constant onder water staat.

Per portie: ca. 229 kcal
3 g eiwit | 11 g vet | 28 g koolhydraten

Foto’s: Stephan van Raay Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp