Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
nyc patty melt

The NYC patty melt

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Vanavond eet jij brood in New York style!

Bereiding

  1. Verhit een flinke klont boter in een koekenpan op laag vuur. Voeg de uien en een snuf zout toe en bak de uien tot ze zeer zacht, goudbruin en gekaramelliseerd zijn. Voeg eventueel wat water toe als de uien beginnen aan te bakken.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 120°C / hetelucht: 100°C). Meng het gehakt met de worcestersaus, het selderijzout, de chilivlokken en wat peper. Verdeel het gehakt in vieren en vorm er burgers van.

  3. Verhit een beetje boter in een koekenpan en bak de burgers 4-5 minuten aan beide zijden tot ze gaar zijn. Houd de burgers warm in de voorverwarmde oven.

  4. Verwarm 2 koekenpannen op middelhoog vuur. Besmeer de sneetjes brood aan één zijde met boter. Leg het brood met de boterkant naar beneden in de pan en bak goudbruin. Doe dit eventueel in porties als je geen twee koekenpannen hebt.

  5. Haal 4 sneetjes brood uit de pan. Keer de overige sneetjes brood in de pan om en beleg met de burgers, 4 plakjes emmentaler en de gruyère. Verdeel de uien over de kaas. Verdeel de overige emmentaler over de uien. Dek de broodjes af met de overige 4 sneetjes brood – met de goudbruine zijde naar beneden.

  6. Verhit wat extra boter in de pan. Bak de sandwiches kort tot ze aan beide zijden goudbruin zijn en de kaas is gesmolten. Serveer met de augurken en de mosterd

Per portie: 914 kcal | 37 g koolhydraten | 42 g eiwit | 62 g vet

© olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Jennifer Joyce

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)