Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
cranberrycompote

Dit zijn dé gerechten voor een Amerikaanse Thanksgiving

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Het is bijna Thanksgiving, donderdag is het zover! Traditioneel is dit hét moment waarop Amerikanen God bedanken voor de oogst en andere zaken in het leven. Tegenwoordig staat familie echter hoog in het vaandel en kennen we dit feest uit films en series vooral als een dag waarop er naar hartenlust wordt genoten van lekkere gerechten. Benieuwd wat de Amerikanen eten tijdens Thanksgiving en hoe je dit lekkers zelf maakt? Wij geven je recepten om dit feest thuis na te bootsen.

1. Thanksgiving gerechten: Een hele kalkoen

Oké, bij Foodies noemen we dit vaak een kerst kalkoen, maar bij Amerikanen staat dit klapstuk donderdag al op tafel. Sterker nog: het is een echte traditie en Thanksgiving wordt in de volksmond soms zelfs Turkey Day genoemd. Wij vinden dit gerecht het lekkerst als je het gevogelte vult met onder andere ui, wortel en rookworst. Dien dit gerecht voor Thanksgiving op in een mooie ovenschaal en laat je dierbaren aanschuiven. Als je een hap neemt met je ogen dicht, lijkt het net alsof je in New York bent. Bekijk snel de andere typische gerechten voor Thanksgiving!

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

2. Heel. Veel. Bijgerechten.

Op tafel wordt de kalkoen vergezeld door flink wat gerechten die als bijgerecht dienen. Vooral sperziebonen, aardappelpuree en zoete aardappel zijn populair en zorgen ervoor dat iedereen blijft opscheppen. Urenlang tafelen en genieten is hierdoor gegarandeerd.

aardappelpuree

3. Cranberrycompote

Het Thanksgivingdiner is niet compleet zonder onze favoriete, winterse bes: de cranberry! De Amerikanen maken er een lekkere compote mee, die de kalkoen nog beter tot zijn recht laat komen.

> naar het recept: cranberrycompote

Thanksgiving recepten: cranberrycompote

4. Thanksgiving gerechten: pompoen of pecan?

Nadat de tafel vol lekkere gerechten voor Thanksgiving is afgeruimd, is het tijd voor het toetje. Nu is de keuze aan jou: wordt het een zoete pompoentaart met lekker veel specerijen of ga je toch voor de good oldpecan pie? Als je zin hebt om echt uit te pakken, kun je ze natuurlijk ook allebei bakken en je gasten laten beslissen welke taart zij als grande finale willen.

Pecan pie

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!