1. Een hele kalkoen

Oké, bij foodies noemen we dit vaak een kerst kalkoen, maar bij Amerikanen staat dit klapstuk vandaag al op tafel. Sterker nog: het is een echte traditie en Thanksgiving wordt in de volksmond soms zelfs Turkey Day genoemd. Wij vinden dit gerecht het lekkerst als je het gevolgelte vult met onder andere ui, wortel en rookworst. Dien dit Thanksgiving gerecht op in een mooie ovenschaal en laat je dierbaren aanschuiven. Als je een hap neemt met je ogen dicht, lijkt het net alsof je in New York bent.

2. Heel. Veel. Bijgerechten.

Op tafel wordt de kalkoen vergezeld door flink wat Thanksgiving bijgerechten. Vooral sperziebonen, aardappelpuree en zoete aardappel zijn populair en zorgen ervoor dat iedereen blijft opscheppen. Urenlang tafelen en genieten is hierdoor gegarandeerd.

aardappelpuree

3. Cranberrycompote

Het Thanksgivingdiner is niet compleet zonder onze favoriete, winterse bes: de cranberry! De Amerikanen maken er een lekkere compote mee, die de kalkoen nog beter tot zijn recht laat komen.

cranberrycompote

4. Pompoen of pecan?

Nadat de tafel vol lekkere Thanksgiving gerechten is afgeruimd, is het tijd voor het toetje. Nu is de keuze aan jou: wordt het een zoete pompoentaart met lekker veel specerijen of ga je toch voor de good old pecan pie? Als je zin hebt om echt uit te pakken, kun je ze natuurlijk ook allebei bakken en je gasten laten beslissen welke taart zij als grande finale willen.

Pecan pie