Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
aardappelpuree

Aardappelpuree

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Wil je zelf ouderwets lekkere aardappelpuree maken als bijgerecht? Goed idee! Met dit recept maak je aardappelpuree net zo lekker als vroeger thuis.. Wil je liever een éxtra romige puree? Dan is dit recept voor aardappelpuree meer wat voor jou.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Benodigdheden

  • pureeknijper of pureestamper
Wil je zelf ouderwets lekkere aardappelpuree maken als bijgerecht? Goed idee! Met dit recept maak je aardappelpuree net zo lekker als vroeger thuis.. Wil je liever een éxtra romige puree? Dan is dit recept voor aardappelpuree meer wat voor jou.

Bereiding

  1. Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in een pan water met zout in ca. 20 minuten gaar. Giet af en laat goed droogstomen. Hoe droger de aardappels, hoe luchtiger de puree wordt.

  2. Verwarm ondertussen de melk in een pannetje op laag vuur. Laat niet koken. Knijp de aardappels fijn met een pureeknijper of stamp fijn met een pureestamper. Voeg de warme melk en de boter toe aan de aardappels en roer luchtig door met een garde tot de boter helemaal gesmolten is.

  3. Breng de aardappelpuree eventueel op smaak met zout en peper.

Per portie: 341 kcal | 51 g koolhydraten | 7 g eiwit | 11 g vet

Foto’s en receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (4 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!