Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
aardappelpuree

Aardappelpuree

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Benodigdheden

  • pureeknijper of pureestamper
Wil je zelf ouderwets lekkere aardappelpuree maken als bijgerecht? Goed idee! Met dit recept maak je aardappelpuree net zo lekker als vroeger thuis.. Wil je liever een éxtra romige puree? Dan is dit recept voor aardappelpuree met slagroom meer wat voor jou.

Bereiding

  1. Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in een pan water met zout in ca. 20 minuten gaar. Giet af en laat goed droogstomen. Hoe droger de aardappels, hoe luchtiger de puree wordt.

  2. Verwarm ondertussen de melk in een pannetje op laag vuur. Laat niet koken. Knijp de aardappels fijn met een pureeknijper of stamp fijn met een pureestamper. Voeg de warme melk en de boter toe aan de aardappels en roer luchtig door met een garde tot de boter helemaal gesmolten is.

  3. Breng de aardappelpuree eventueel op smaak met zout en peper.

Per portie: 341 kcal | 51 g koolhydraten | 7 g eiwit | 11 g vet

Foto’s en receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)