Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
pompoentaart zompig: pumpkin pie

Sweet pumpkin pie

  • Eenvoudig

Advertentie

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kneed 250 g boter, 180 g suiker, 2 eieren, 500 g bloem en een snuf zout tot een glad deeg. Vorm het tot een bal, wikkel het in vershoudfolie en laat ca. 1 uur in de koelkast rusten. Gebruik voor een taartvorm van 21 cm doorsnee ca. 330 g van het zanddeeg, bewaar de rest in plastic in de vriezer voor een ander moment.

  2. Rol de bal uit tot een ronde lap zodat het een vorm van 21 cm doorsnee kan bekleden en druk het aan in de ingevette vorm. Leg bakpapier op de bodem en vul met oude bonen. Dit heet blindbakken. Bak de bodem ca. 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 C en haal hem uit de oven. Bekleed een taartvorm van 21 cm Ø met zanddeeg en bak hem blind.

  3. Stoom 450 g geschilde pompoen in een bodempje water, giet af en pureer. Kluts 2 eieren met 1 eidooier. Breng 250 ml room, 75 g bruine suiker, 1 tl kaneel, ½ tl nootmuskaat, ½ tl gemalen kruidnagel, ½ tl gember poeder en een snufje zwarte peper in een pan aan de kook. Klop de specerijenroom door de eieren en roer er de pompoenpuree doorheen. Haal het bakpapier met de bonen uit de bodem en vul de bodem nu met het pompoenmengsel of een andere vulling. Bak ca. 40 minuten op 180°C.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)