Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Basisrecept hamburger

Waanzinnig weekendmenu: Amerikaanse gerechten

Advertentie

Het is weekend! Tijd om lekker lang in de keuken te staan. Maar wat ga je maken? Of je nu voor jezelf gaat koken of gasten krijgt, met dit weekendmenu maak je gegarandeerd indruk.

Amerikaanse gerechten

Bij Amerikaanse gerechten denk je al snel aan fast food; hamburgers, milkshakes, mac ’n cheese en ga zo maar door. Eerlijk is eerlijk: echt culinaire hoogstandjes kan je deze Amerikaanse gerechten niet noemen, maar in Amerika weten ze wel wat lekker eten is. Krijg je hier trek van? Lees dan snel verder! Wij hebben een menu samengesteld vol gruwelijk lekkere gerechten.

Meer Amerikaanse recepten ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Voorgerecht

Denk je aan een American dinner, dan denk je aan milkshakes. Omdat zo’n extravagante freakshake stiekem al vullend zat is, zetten wij ‘m gewoon als voorgerecht op het menu. Kan jij ‘m op?

Cherry freakshake

> naar het recept voor cherry freakshake

Hoofdgerecht

Een heerlijk broodje met een sappige burger. Hou jij er ook zo van? Een basisrecept voor homemade hamburgers maken is haast onmisbaar. Van het bolletje tot het kneden en bakken van de burger: deze keer beginnen we helemaal from scratch. Het resultaat? De allerlekkerste burger die je ooit hebt geproefd. Maar dan komt de grote vraag natuurlijk, wat doe je erop? Ben je team kaas=baas, of ga je liever voor bacon, een blaadje sla of uienringen? Wij maakten een lijstje met meer dan 50 verschillende toppings voor op je hamburger. Zo heb je altijd inspiratie bij de hand!

Basisrecept hamburger american dinner

> naar het recept voor homemade hamburger maken

Nagerecht

De maaltijd sluit je af met een drunken monkeybread. Niemand weet precies waar de naam van deze Amerikaanse jaren ’50 klassieker vandaan komt. De meest voor de hand liggende verklaring heeft te maken met de ‘rebelse’ manier waarop je het brood eet: je scheurt er stukken van af.

drunken monkeybread - Amerikaanse gerechten

> naar het recept voor drunken monkeybread

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!