Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
Basisrecept hamburger

Basisrecept: homemade hamburger maken

  • Gemiddeld

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Advertentie

Porties
4

Ingrediënten

Benodigdheden

  • vershoudfolie
  • bakpapier
Een basisrecept voor homemade hamburgers maken is onmisbaar. Van het bolletje tot het kneden en bakken van de burger: deze keer beginnen we helemaal from scratch. Het resultaat? De allerlekkerste burger die je ooit hebt geproefd.

Bereiding

  1. Yum! Vandaag ga je met dit basisrecept een homemade hamburger maken. We beginnen met het maken van de bolletjes. Kluts eerst het ei. Meng de bloem met het zout, de gist en de suiker in een kom. Voeg, al knedend met de deeghaken van een handmixer, de helft van het ei, de boter en 140 ml melk toe. Kneed het deeg ca. 10 minuten tot het soepel is en loslaat van de kom.

  2. Leg het deeg in een met olie ingevette kom en dek hem af met vershoudfolie. Laat het deeg op een warme plek ca. 1 uur rijzen.

  3. Verdeel het deeg in 4-6 porties en vorm er bolletjes van. Leg de deegbolletjes op twee met bakpapier beklede bakplaten. Laat nog ca. 20 minuten rijzen. Verwarm de oven voor (elektrisch: 250℃ / hetelucht 225℃ / gas: stand 5).

  4. Kluts het overige ei met 1 el melk en bestrijk de bolletjes met het sesamzaad en bak ze in 15-20 minuten goudbruin in de oven.

  5. Vorm 4-6 schijven van het gehakt. Kneed het gehakt niet te veel, het moet een beetje luchtig blijven. Maak de schijven in het midden iets dunner, dan worden ze tijdens het bakken mooi plat.

  6. Breng de hamburgers op smaak met zout en peper. Bak de hamburgers ca. 3 minuten per zijde in een droge, hete (grill)pan of op de barbecue. Was de tomaat en snijd hem in dunne plakken. Pel de uien en snijd ze in dunne ringen. Was de sla en schud hem goed droog.

  7. Neem de broodjes uit de oven en laat ze kort afkoelen. Snijd de broodjes open en bestrijk ze met de mosterd. Beleg de broodjes met de sla, de tomaat, de burgers en de uienringen. Druppel er wat ketchup over hem of serveer deze saus er apart bij. Lekker met zelfgemaakte friet.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)