Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Rotivel met Surinaamse jackfruitcurry met onder andere bloemkool en kousenband

Surinaamse jackfruitcurry met kousenband

In samenwerking met Tefal
  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

In deze Surinaamse curry speelt jackfruit de hoofdrol. Het vruchtvlees is dé perfecte vleesvervanger doordat het de kruidige smaken van de specerijen goed in zich opneemt.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
6

Ingrediënten

In deze Surinaamse curry speelt jackfruit de hoofdrol. Het vruchtvlees is dé perfecte vleesvervanger doordat het de kruidige smaken van de specerijen goed in zich opneemt.
Serveertip
Serveer de curry met zachte rotivellen en een frisse mangosalade voor een complete maaltijd.

Bereiding

  1. Verhit de olie in een ruime stoofpan en fruit er de ui en knoflook ca. 4 minuten in. Voeg de kerrie toe en fruit nog ca. 1 minuut.

  2. Voeg nu de bloemkool, de kousenband en de jackfruit toe. Bak 2 minuten. Blus af met de tomatenblokjes, het bouillonblokje en 250 ml kokend water.

  3. Leg het deksel op de pan en stoof het geheel ca. 15 minuten op laag vuur. Verwarm de rotivellen kort in de magnetron.

  4. Serveer de jackfruitcurry met de rotivellen en madame Jeanette sambal. Meng de mango met de rode ui en serveer als salade erbij.

Per portie: 316 kcal | 46 g koolhydraten | 7 g eiwit | 10 g vet

Receptuur: Willem van Santen Fotografie: Jasper Bosman

Wist je dat?
Jackfruit is een enorme, groene tropische vrucht met een stekelige schil. Onrijp heeft het vruchtvlees een vezelige structuur die doet denken aan draadjesvlees, waardoor het vaak als vleesvervanger wordt gebruikt.

Wat vind jij van dit recept?

4.5 / 5.0 (2 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!