
Amandelkruimelcake met perzik en frambozen
Eenvoudig
ca. 1 uur en 5 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 5 min. bereidingstijd
Deze heerlijke cake bevat vers fruit en dat proef je meteen! Het laagje amandelkruimel zorgt voor een perfecte bite. Of je het nou serveert bij de koffie of op een verjaardag, deze cake valt hoe dan ook in de smaak!
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Vet een ovenschaal of bakvorm (ca. 21 x 30 cm) in en bekleed met bakpapier. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C).
Klop de boter en 200 g rietsuiker met een handmixer in een kom licht en luchtig. Klop de eieren één voor één erdoorheen tot je een egaal, glad en romig mengsel hebt.
Roer het bakmeel, het bakpoeder, het amandelmeel, de yoghurt, de vanille en een snufje zout erdoorheen. Doe het beslag in de bakvorm en strijk glad met een spatel. Verdeel de perzik en de frambozen erover en druk een beetje in het beslag.
Doe voor de kruimeltopping de boter, het bakmeel en de suiker in een kom en wrijf met je vingers tot grof kruim. Roer het amandelschaafsel erdoorheen en strooi over het fruit.
Bak in ca. 45 minuten gaar in de oven, tot een satéprikker er schoon uit komt. Bak nog 5-10 minuten als er nog wat beslag aan de prikker kleeft en controleer nogmaals.
Laat helemaal afkoelen, snijd in vierkantjes en serveer met clotted cream of crème fraîche. In een luchtdichte bak blijft de cake tot twee dagen goed.










