
Tomaten-limoensalade met krokante gember, chilipeper en knoflook
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
In dit recept krijgen de tomaten onwijs veel smaak en dankzij de de gember, chilipeper en knoflook ook nog eens een lekkere pit. Simpel, maar echt onwijs lekker!
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Doe de tomaten in een grote kom en roer de helft van de sjalot, de vissaus, de suiker, het limoensap en een flinke snuf zout erdoorheen. Laat ca. 15 minuten staan.
Verhit de olie in een kleine koekenpan op laag vuur. Bak de rest van de sjalot, de chilipeper, de knoflook en de gember al roerend 3-4 minuten erin, tot ze krokant en goudkleurig zijn.
Neem met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met een beetje zout.
Doe het tomatenmengsel op een serveerschaal. Bestrooi met de munt, het krokante sjalotmengsel en de limoenschil. Besprenkel met de honing en serveer direct.










