Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Spicy breekbrood met brie met saus

Spicy breekbrood met brie en pittige harissahoning

In samenwerking met SOUQ
  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Breekbrood is ideaal voor tijdens de borrel of een feestje. Je maakt het binnen een mum van tijd klaar en je gasten kunnen met gemak hun eigen stukje afbreken. Zo heb jij er geen omkijken meer naar!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediƫnten

Voor de pittige harissahoning

Benodigdheden

  • bakpapier
Breekbrood is ideaal voor tijdens de borrel of een feestje. Je maakt het binnen een mum van tijd klaar en je gasten kunnen met gemak hun eigen stukje afbreken. Zo heb jij er geen omkijken meer naar!
Variatietip
Het breekbrood is ook lekker met halloumi of geitenkaas.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C).

  2. Snijd de simits om de 3 cm schuin in, maar laat de onderkant aan elkaar zitten.

  3. Snijd de brie in dunne plakjes en stop deze voorzichtig in de inkepingen in de simits. Bestrooi met de tijmblaadjes.

  4. Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 10 minuten in de oven, tot het brood knapperig is en de kaas gesmolten.

  5. Roer intussen de ingrediƫnten voor de harissa- honing door elkaar.

  6. Neem de simits uit de oven en besprenkel royaal met de harissahoning.

Per portie: 242 kcal | 28 g koolhydraten | 6 g eiwit | 11 g vet

Fotografie en receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!