Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Gefrituurde aubergine met noedels en een kerrie saus met daarover lente-uitjes

Katsu-aubergine met noedels

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Een heerlijk bordje comfortfood dat perfect is voor elke avond van de week. Dit plantaardige gerecht met aubergine en kerriesaus staat binnen no time op tafel en is precies waar je zin in hebt na een lange dag.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

Een heerlijk bordje comfortfood dat perfect is voor elke avond van de week. Dit plantaardige gerecht met aubergine en kerriesaus staat binnen no time op tafel en is precies waar je zin in hebt na een lange dag.
Variatietip
Liever geen aubergine? Maak dit gerecht dan eens met courgette of bloemkool. Minstens net zo lekker, maar toch net even anders.

Bereiding

  1. Verhit de helft van de olie in een grote, diepe koekenpan op middellaag vuur. Bak de ui en de wortel ca. 15 minuten erin, tot ze zachter worden.

  2. Voeg de knoflook, de gember en de kerrie toe en bak nog ca. 2 minuten, tot het mengsel geurig is. Schenk de sojasaus, de ahornsiroop en de kokosmelk erbij.

  3. Spoel het blik kokosmelk om met wat water en voeg dit ook toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 10-15 minuten zachtjes koken, tot het is ingedikt.

  4. Breng op smaak. Pureer glad met een staafmixer. De saus blijft afgekoeld tot twee dagen goed in de koelkast; verhit opnieuw tot hij goed heet is.

  5. Houd de saus warm op laag vuur. Verhit de rest van de olie in een middelgrote koekenpan op middelhoog vuur.

  6. Meng de maizena met wat water tot een papje. Doe de panko in een bord. Haal de plakjes aubergine achtereenvolgens met beide zijden door de maizena en de panko.

  7. Frituur de aubergine 3-4 minuten in de hete olie tot hij aan beide zijden goudkleurig en krokant is. Neem met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met zout.

  8. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en verdeel over kommen. Verdeel de saus, de aubergine, de lente-ui en de ingelegde gember erover.

Per portie: 1145 kcal | 119 g koolhydraten | 21 g eiwit | 61 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Helena Busiakiewicz Fotografie: Hannah Taylor-Eddington Styling: Max Robinson Foodstyling: Libby Silbermann

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!