Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Tortillawraps met smokey kikkererwten en vegan kip, met daarbij guacamole

Smoky wraps met vegan kip en kikkererwten

  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Deze plantaardige Mexicaanse wraps wil je vanavond nog proberen! Gevuld met vegan kip en kikkererwten, en lekker rokerig door chipotlepepers en fajitakruiden. Serveer met romige guacamole, je favoriete biertje en je Mexicaanse avond is compleet.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Voor de guacamole

Deze plantaardige Mexicaanse wraps wil je vanavond nog proberen! Gevuld met vegan kip en kikkererwten, en lekker rokerig door chipotlepepers en fajitakruiden. Serveer met romige guacamole, je favoriete biertje en je Mexicaanse avond is compleet.
Serveertip
Deze wraps zijn lekker als lunch of als hoofdgerecht, maar ook zeker als uitgebreide borrelhap!

Bereiding

  1. Lepel voor de guacamole het vruchtvlees van de avocado in een kom en prak het. Roer de helft van de koriander en het limoensap erdoorheen.

  2. Breng op smaak met de chilivlokken, zout en peper. Zet in de koelkast tot verder gebruik.

  3. Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg als de olie glinstert de kipstukjes toe. Bak al roerend 2-3 minuten.

  4. Als de stukjes aan beide zijden goudkleurig zijn, breng je ze op smaak met zout en peper. Doe de stukjes in een kom.

  5. Bak de ui en de knoflook 8-10 minuten in het hete bakvet, tot ze aan de randjes goudkleurig zijn. Voeg de chipotlepepers en de fajitakruiden toe en roer de kikkererwten en de kipstukjes er goed doorheen.

  6. Bak ca. 5 minuten, tot alles goed heet is. Breng goed op smaak met zout en peper. Neem van het vuur en knijp een limoenpartje uit boven de pan.

  7. Vul de tortilla’s met de vegan kipvulling, de guacamole en de rest van de koriander. Serveer met de limoenpartjes om erover uit te knijpen.

Per portie: 484 kcal | 41 g koolhydraten | 25 g eiwit | 20 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Helena Busiakiewicz Fotografie: Hannah Taylor-Eddington Styling: Max Robinson Foodstyling: Libby Silbermann

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!