
Pappardelle met ragu di cinghiale
Gemiddeld
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
ca. 2 uur en 30 minuten wachttijdca. 2 u. en 30 min. wachttijd
James: "Deze rijke, hartige ragu van wild zwijn is een authentiek Toscaans gerecht dat al generaties lang in Centraal-Italië wordt bereid. De combinatie van het stevige, licht kruidige vlees met de volle rode wijn en aromatische kruiden zorgt voor een perfecte balans tussen aards en verfijnd. De lange stooftijd zorgt ervoor dat het vlees boterzacht wordt en alle smaken prachtig samensmelten in een rijke, diepdonkere saus die perfect hecht aan de brede pappardelle linten."
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verhit voor het vlees olie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Bak de wildzwijn poulet in 4-5 minuten rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en zet apart.
Bak voor de saus in diezelfde pan de ui, wortels, knoflook en bleekselderij gedurende 5 minuten tot ze zacht zijn.
Roer de tomatenpuree door de groenten en bak 2 minuten mee om de smaak te verdiepen.
Blus af met de rode wijn en wildfond.
Voeg de gepureerde tomaten, rozemarijn, tijm en eventueel rode pepervlokken toe. Roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Doe het vlees terug in de pan. Zet het vuur laag en laat 2 tot 2,5 uur sudderen met de deksel schuin op de pan, tot het vlees uit elkaar valt. Het moet een mooie saus worden. Als het te droog is voeg je wat extra water toe en te nat laat je het nog even zonder deksel inkoken. Verwijder de rozemarijn- en tijmtakjes uit de saus.
Kook voor de pasta de pappardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar een kopje kookvocht. Meng dit nog door de saus voor een mooie fluwele afwerking.
Schep de pasta op borden en verdeel de ragu erover. Garneer met verse geraspte (plantaardige) Parmezaanse kaas.
De Nieuwe Wildkeuken
€ 34,99










