Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Ahorn-pecanvlecht met pecannoten en icing erover

Ahorn-pecanvlecht

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Serveer dit prachtige gevlochten broodje bij een kop koffie of bij een feestelijke brunch.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Voor de icing

Benodigdheden

  • bakpapier

Lees verder na de advertentie

Serveer dit prachtige gevlochten broodje bij een kop koffie of bij een feestelijke brunch.
Variatietip
Noten passen over het algemeen perfect in zoete baksels en de pecannoot is daar geen uitzondering op. Je maakt er de lekkerste zoete creaties mee!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Houd 2 el gehakte pecannoten apart en doe de rest in een kom.

  2. Roer de gesmolten boter, de basterdsuiker, de kaneel, de vanille, de ahornsiroop, het grootste deel van het geklutste ei en het zout erdoorheen tot alles goed gemengd is.

  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en rol het bladerdeeg erop uit. Lepel het pecanmengsel in een brede strook over het midden van het deeg.

  4. Snijd met een scherp mes 7-8 diagonale sneden aan beide zijden van de vulling. Vouw de deegstrips afwisselend over de vulling, als een vlecht.

  5. Bestrijk met de rest van het geklutste ei en bestrooi met de apart gehouden pecannoten. Bak ca. 25 minuten in de oven, tot het deeg gerezen en donkergoud is. Laat even afkoelen op de bakplaat.

  6. Roer intussen voor de icing de poedersuiker en de ahornsiroop door elkaar en voeg water toe tot je de icing kunt sprenkelen. Besprenkel de vlecht met de icing. Snijd in stukken en serveer.

Per portie: 797 kcal | 54 g koolhydraten | 10 g eiwit | 58 g vet

© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: BBC Good Food Team

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!