
Ahorn-pecanvlecht
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Serveer dit prachtige gevlochten broodje bij een kop koffie of bij een feestelijke brunch.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Houd 2 el gehakte pecannoten apart en doe de rest in een kom.
Roer de gesmolten boter, de basterdsuiker, de kaneel, de vanille, de ahornsiroop, het grootste deel van het geklutste ei en het zout erdoorheen tot alles goed gemengd is.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en rol het bladerdeeg erop uit. Lepel het pecanmengsel in een brede strook over het midden van het deeg.
Snijd met een scherp mes 7-8 diagonale sneden aan beide zijden van de vulling. Vouw de deegstrips afwisselend over de vulling, als een vlecht.
Bestrijk met de rest van het geklutste ei en bestrooi met de apart gehouden pecannoten. Bak ca. 25 minuten in de oven, tot het deeg gerezen en donkergoud is. Laat even afkoelen op de bakplaat.
Roer intussen voor de icing de poedersuiker en de ahornsiroop door elkaar en voeg water toe tot je de icing kunt sprenkelen. Besprenkel de vlecht met de icing. Snijd in stukken en serveer.












