Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Cover voor Caribische kip

Caribische kip

  • Gemiddeld

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediƫnten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 225°C / hetelucht: 200°C / gas: stand 4). Wrijf de kippenvleugels in met het paprikapoeder, het kaneelpoeder, zout, peper en 1 el olie. Leg de kippenvleugels in een ovenschaal en bak ze ca. 30 minuten in de oven.

  2. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Was de paprika’s en snijd ze in reepjes. Verhit 2 el olie in een pan en bak er de paprika ca. 10 minuten op hoog vuur in.

  3. Was de peterselie, schud hem goed droog en pluk de blaadjes van de steeltjes. Laat de ananas uitlekken en vang het sap op. Voeg de peterselie en de ananas toe aan de paprika en bak nog ca. 3 minuten. Blus af met 3 el ananassap en breng op smaak met zout en peper.

  4. Giet de rijst af en laat hem droogstomen. Serveer de kip met de paprika en de rijst.

Foto’s: Stephan van Raay
Styling: Janneke Duister
Servies etc.: Eigen collectie

Wat vind jij van dit recept?

3 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!