Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Cover voor Caribische kip

Caribische kip

  • Gemiddeld

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 225°C / hetelucht: 200°C / gas: stand 4). Wrijf de kippenvleugels in met het paprikapoeder, het kaneelpoeder, zout, peper en 1 el olie. Leg de kippenvleugels in een ovenschaal en bak ze ca. 30 minuten in de oven.

  2. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Was de paprika’s en snijd ze in reepjes. Verhit 2 el olie in een pan en bak er de paprika ca. 10 minuten op hoog vuur in.

  3. Was de peterselie, schud hem goed droog en pluk de blaadjes van de steeltjes. Laat de ananas uitlekken en vang het sap op. Voeg de peterselie en de ananas toe aan de paprika en bak nog ca. 3 minuten. Blus af met 3 el ananassap en breng op smaak met zout en peper.

  4. Giet de rijst af en laat hem droogstomen. Serveer de kip met de paprika en de rijst.

Foto’s: Stephan van Raay
Styling: Janneke Duister
Servies etc.: Eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)