Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Cover voor Banketbakkersroom

Banketbakkersroom

  • Gemiddeld

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd het vanillestokje in de lengte in en schraap er het merg uit. Doe de slagroom met het vanillestokje en het vanillemerg in een pan en verwarm het geheel. Laat de room ca. 10 minuten trekken, maar laat hem niet koken.

  2. Roer de eidooiers glad met de suiker en meng er de bloem doorheen. Giet de warme room bij het dooiermengsel en giet het mengsel terug in de pan. Breng al roerend voorzichtig aan de kook en neem direct van het vuur. Roer de boter erdoorheen en breng op smaak met een snuf zout. Laat de banketbakkersroom afgedekt in de koelkast helemaal afkoelen.

  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Snijd uit ieder plakje bladerdeeg 2 rechthoeken. Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en prik het in met een vork. Bak het bladerdeeg ca. 20 minuten in de oven.

  4. Meng de poedersuiker met het eiwit tot een glad glazuur. Besmeer de helft van de bladerdeegplakjes met het glazuur. Doe de banketbakkersroom in een spuitzak en spuit een dikke laag op de bladerdeegplakjes zonder glazuur. Bedek met de geglazuurde plakjes en serveer direct.

Foto’s: foodies

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!