
Groene gazpacho met burrata en prosciutto
Gemiddeld
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
ca. 3 uur wachttijdca. 3 u. wachttijd
Wie zegt dat gezond niet lekker kan zijn? Met deze gazpacho bomvol groene groenten vliegen de vitamines je om de oren!
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Maal alle ingrediĆ«nten behalve de prosciutto en de burrata in porties – of als het past in een keer – in een keukenmachine tot een gladde massa. Giet de gazpacho door een zeef en zet 2-3 uur of het liefst een hele nacht in de koelkast.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Verdeel de prosciutto over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in 8-10 minuten knapperig in de oven.
Verdeel de koude gazpacho over 6 kommen. Verdeel de burrata en de prosciutto eroverheen. Garneer met waterkers. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met wat grof zeezout.









