Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
fool's gold sandwich

Denvers fool’s gold sandwich

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Het verhaal gaat dat Elvis ooit midden in de nacht een vliegtuig pakte van Memphis naar Denver om een fool’s gold sandwich te eten. Een vliegtuig hoef je niet te pakken, je maakt hem in je eigen keuken. Net zo lekker!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 12

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Het verhaal gaat dat Elvis ooit midden in de nacht een vliegtuig pakte van Memphis naar Denver om een fool’s gold sandwich te eten. Een vliegtuig hoef je niet te pakken, je maakt hem in je eigen keuken. Net zo lekker!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°). Verdeel de boter in een dunne laag over de buitenkant van het stokbrood. Bak het stokbrood ca. 15 minuten in de oven om hem te verwarmen en een knapperig laagje te creëren.

  2. Bak het ontbijtspek in een droge koekenpan knapperig. Haal het brood uit de oven en halveer in de lengte. Besmeer de onderste helft van het brood met pindakaas en beleg met de bacon. Besmeer de bovenste helft met jam. Leg beide  helften op elkaar en druk het brood goed aan. Snijd in ca. 12 stukken.

Per portie: 445 kcal | 32 g koolhydraten | 17 g eiwit | 27 g vet

© olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Jennifer Joyce

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (4 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!